Pagina’s

Fabeldieren

Moois uit de bieb

Ik train mijn armen met bibliotheekboeken. Al dat heen en weer gesjouw met zware shoppers vol dikke kinderboeken, daar krijg je gespierde biceps van kan kan ik je zeggen. De laatste tijd werden er dan ook nog eens bijzonder forse exemplaren uitgekozen door de miniboekenwurmen, en zelf vond ik ook nog eens een paar flinkerds. Ze zijn te leuk om niet te delen, hebben jullie iets om komend weekend naar uit te kijken in de bibliotheek 😉

 

Fabeldieren

 

Fabeldieren – Floortje Zwigtman & Ludwig Volbeda

Wauw! En dat dacht iedereen hier in huis. Regelmatig werd Fabeldieren er door een gezinslid even bij gepakt om een stukje te lezen, of te bewonderen, of opnieuw te bestuderen. Floortje Zwigtman, die van De Groene Bloem inderdaad, schreef een handboek over fabeldieren. Ze zijn in verschillende werelddelen ingedeeld waarbij Zwigtman voor de levendige beschrijvingen heeft gezorgd en Ludwig Volbeda prachtige illustraties maakte. Een zeer terechte prijswinnaar van de Zilveren Penseel 2018.

De laatste magiër – Lisa Maxwell

Ik blijf op zoek naar goede, nieuwe fantasy hè. En in De laatste magiër combineert de schrijfster historisch New York met tijdreizen en magie. That’s my kind of fantasy! De Mageus zijn mensen die magische krachten bezitten, maar in de wereld waarin zij leven, worden zij gezien als een gevaar voor de samenleving. De Orde is een organisatie die de krachten van de Mageus willen ontnemen, hen willen weren uit New York en het liefst zelfs uitroeien. Om dit mogelijk te maken hebben ze een Barrière opgericht rondom Manhattan. Deze Barrière moet Mageus die naar New York willen komen tegenhouden en de nog in Manhattan levende Mageus worden min of meer gevangengehouden in hun stadsdeel. Ze leven daar in de schaduw van de maatschappij en verbergen hun magische krachten uit angst voor vervolging.

Koningin Victoria als huwelijksmakelaar – Deborah Cadbury

Die Victoria had nogal wat kinderen en kleinkinderen om uit te huwelijken beste lezers. Die moesten natuurlijk ook een beetje een adelijk plekje hebben waar je over op kon scheppen. En waar je nog eens wat aan had, politiek gezien. Vooral dat laatste natuurlijk. Victoria en haar man Albert hadden grootste plannen voor Brittannië en de banden met andere Europese landen. Deborah Cadbury heeft dan ook heel wat te vertellen en dat is behoorlijk interessant, maar niet om in één keer uit te lezen. En of ik het allemaal ga onthouden weet ik ook niet, maar ik heb in ieder geval wel genoten.

Noorse mythen, de magische wereld van Odin, Thor en Loki – Kevin Crossley-Holland

Noorse Goden van Neil Gaiman was al geweldig, maar daar kunnen mijn dochters nog niet zo veel mee. Hadden we Noorse Mythen maar geleend voordat we op vakantie gingen naar Noorwegen afgelopen zomer, dan was hun fantasie waarschijnlijk nóg meer geprikkeld. Wat een fantastisch boek is dit zeg! En de illustraties maken het alleen maar beter. Noorse Mythen laat zien dat je deze oude verhalen ook aan kinderen grimmig en onheilspelbaar kunt brengen. Dat vinden ze helemaal niet erg.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren