Pagina’s

Halloween

Oktober: waarin we vast vooruit kijken en meer feelgood willen

October extinguished itself in a rush of howling winds and driving rain and November arrived, cold as frozen iron, with hard frosts every morning and icy drafts that bit at exposed hands and faces.”
― J.K. Rowling, Harry Potter and the Order of the Phoenix

 

Oktober. Waarin het nog een beetje zomer was, het opeens begon te vriezen (hier in Friesland tenminste) en ik nu, terwijl ik dit typ, bijna van de bank afwaai. Mijn leeslijst was deze maand ongeveer net zo schizofreen als het weer en zoals gewoonlijk heb ik er natuurlijk geen foto van. #badbookblogger. Dus jullie moeten mij maar op mijn woord geloven als ik zeg dat ik van een historische roman (beetje saai) naar de nieuwste Galbraith ging (vet spannend), een paar praktische non-fictie boeken uit de bibliotheek tussendoor las, met een alternatieve reisgids over occult Londen erbij voor de afwisseling. Literatuur, vast iets voor de kerst, columns en ik dacht vorige week dat ik een gezellige detective aan het lezen was, maar dat verhaal bleek grimmiger dan verwacht. Vond ik eigenlijk wel leuk. Wat was jouw favoriete boek deze maand?

 

De toekomst van Ogma

Aangezien ik heel goed ben in op de zaken vooruit lopen (ik noem een kerst swap organiseren in augustus), wil ik wel eens van jullie horen wat jullie van ons willen zien in het nieuwe jaar. Op 1 januari 2019 bestaan we namelijk al weer drie jaar! En achter de schermen werken we aan een kleine opfrisbeurt voor het vierde jaar Ogma. Dus vertel, is het aantal blogs per week naar jullie zin? Of lezen jullie liever iets minder of iets meer over boeken? Missen jullie rubrieken? Zijn er boeken waar we nu écht eens aandacht aan moeten besteden? Is een nieuwsbrief in plaats van een maandoverzicht ook een leuk idee? Laat het ons weten, alle feedback is welkom: contact@ogma.nu of deel the good, the bad and the ugly hieronder in de comments.

 

Heb je alles gehad

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug heb geschreven over een hilarische ploetermoeder strip? Er is nu een vervolg en dat nieuws wilde ik jullie niet onthouden. Helemaal klaar mee is hier te koop (en nee, ik word niet gesponsord of gevraagd om dit te schrijven 😉 ), en volgen op Instagram is natuurlijk ook een optie. Krijg je af en toe een vrolijk herkenbare cartoon in je feed.

 

Leestips
  • Ben jij er nou ook helemaal klaar mee? Check dan deze link even, ben je vast zo weer helemaal zen. En anders wil een boek lezen ook nog wel eens helpen. Een rustgevend boek dan hè.
  • Niet echt een vers-van-de-pers bericht, maar ik deed evengoed leuke inspiratie op voor Halloween uit dit blog. Met welk boek zal ik eens beginnen? Oh wacht…
  • Ik heb natuurlijk nog wat Jack the Ripper literatuur hè 😉
  • Het best gelezen bericht op Ogma deze maand had ook een eng karakter; Mirjam haar horror story trok veel verkeer.
  • Jolanda haar lezerscolumn bij Metro begint toch wel heel erg herkenbaar te worden….

 

Toch nog een echte wrap up

Gelukkig stuurde Mirjam mij weer trouw haar wrap up foto. En jawel hoor, het boek dat ze had klaargelegd voor haar schoonmoeder las ze toch eerst zelf maar even. Ze vond het alleen een stuk minder lollig dan verwacht, eerder best wel aangrijpend. When breath becomes air was ook bijzonder heftig, dus voorlopig is ze even aan een flinke portie feelgood toe.

 

wrap up oktober

 

Maisie Dobbs van Jacqueline Winspear was haar favoriet van de maand; een vrouwelijke Poirot. Dat is mooi want uit die serie heb ik ook nog eentje op de plank staan!

 

Nieuw blog materiaal

En gisteren vond ik in mijn brievenbus: Hotel Claremont! Dankjewel Wilma, daar kom ik november wel mee door. Van Uitgeverij Karakter kreeg ik ook nog een recensie exemplaar dat er op het eerste gezicht bijzonder leuk uitziet. En dat is dan mijn te lezen stapel voor de volgende maand. Slechts twee boeken. Na een paar maanden steeds een grote stapel klaar te hebben gelegd ga ik nu weer eens dwars door mijn boekenkast, eens kijken wat voor verrassingen dat oplevert. Hoe kiezen jullie je volgende boek uit? Leg je wat klaar of pak je waar je zin in hebt?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren