Pagina’s

Jack the Ripper boeken

Een Jack the Ripper Halloween special

Jack the Ripper, ik heb een nogal morbide fascinatie voor deze moordenaar. Maar dat schijnt best normaal te zijn als je ziet hoeveel er over de zaak is geschreven. Ik ben niet de enige dus. 😉 Toch stond mijn docent Engels wel een beetje vreemd te kijken toen ik als klein brugpiepertje een bevlogen spreekbeurt mét foto’s over het onderwerp hield. Het “leuke” aan Jack the Ripper is dat men maar door blijft speculeren over zijn ware identiteit. Elke paar jaar is er iemand overtuigd dat ze hem nu écht hebben gevonden.

Halloween

De non-fictie over Jack blijft dan ook meestal wel een herkauwing van de feiten met daarbij de mening van steeds weer een andere expert. Op een gegeven moment weet je het wel. Wat ik tegenwoordig veel leuker vind is wat er gebeurt als schrijvers hun fantasie los laten op de gebeurtenissen van 1888. In dit geval mag alle historische correctheid overboord! En daarom, na heksen en vampiers, dit jaar een Halloween special over Jack the Ripper. Zoek ze op en ga er morgen eens lekker voor zitten!

Jack the Ripper boeken

The last Sherlock Holmes story – Michael Dibdin

Sherlock Holmes en Jack the Ripper zijn een match made in heaven. Daarom hebben schrijvers ze ook zo vaak samen gebruikt. Vaak is het de zaak die Holmes niet kon kraken, die hem dwars bleef zitten en zo allengs genoemd werd. In The last Sherlock Holmes story komt er 50 jaar na het overlijden van Dr. Watson een manuscript van zijn hand vrij. Een document waarin hij de gebeurtenissen van 1888 beschrijft, met een conclusie die iedereen versteld doet staan.

Stalking Jack the Ripper – Kerri Maniscalco

Als je op Instagram zit dan ben je dit boek vast al tegen gekomen! Een Young Adult over de zeventienjarige Audrey Rose Wadsworth, die een verborgen leven leidt naast haar adelijke verplichtingen. In het laboratorium van haar oom verdiept ze zich in de forensische wetenschap. En dan stuit ze tijdens haar onderzoek op het werk van een seriemoordenaar.

Jack the Ripper, case closed – Gyles Brandreth

Oscar Wilde, Arthur Conan Doyle en Police Chief Macnaghten slaan de handen ineen om de meest beroemde zaak ter wereld op te lossen. Een veelbelovend deel in de Oscar Wilde serie van Gyles Brandreth waar ik eerder deze maand over schreef.

The Ripper Secret – James Becker

Wat is nu echt het motief achter de moorden in Whitechapel? Police Commissioner Charles Warren smokkelde ooit een eeuwenoude kunstschat uit Jeruzalem, gevonden tijdens een missie. Maar hij had nooit enig vermoeden dat dit object hem, en de vrouwen in Whitechapel in zo’n groot gevaar zou brengen.

Pentecost Alley – Anne Perry

Dit is het zestiende deel uit haar Thomas Pitt serie (lees hier over een andere reeks van Perry), maar zoals zo veel van deze detective reeksen prima los te lezen als je niet te moeilijk doet. Twee jaar nadat iedereen denkt dat Jack the Ripper is gestopt met moorden, zorgt Pitt ervoor dat een man wordt opgehangen wegens moord op een prostitutee in Whitechapel. Als er vervolgens een vrijwel identitieke moord plaatsvindt twijfelt de Superintendent. Heeft hij de verkeerde man veroordeeld? Is the Ripper terug?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren