Pagina’s

Margaret Atwood

Ken je die van die boekenblogger die naar een lezing ging?

Ken je die van die boekenblogger die naar een lezing ging? Precies, die ging niet…

 

Margaret Atwood komt naar Amsterdam

Laat ik eerst eens vertellen om welke lezing het gaat. Op zaterdag 10 november geeft Margaret Atwood de Nexus lezing in de VU in Amsterdam. De titel is Greetings, Earthlings! What are these Human Rights of Which You Speak? En toen ik er van hoorde stond ik te springen op de bank. Want! Margaret! Atwood! Ze staat zonder twijfel in mijn top vijf van favoriete auteurs. Ik kan de tv-series die van Alias Grace en The Handmaid’s Tale zijn gemaakt ook met klem aanraden. Al smeet ik tijdens de laatste paar afleveringen van de handmaagd met dingen door de kamer en dreigde de man de tv uit te zetten als ik niet zou kalmeren. Lekker patriarchaal, heel thematisch. 😉

 

Margaret Atwood

 

Maar terug naar de lezing

Mijn eerste gedachte was dus DAAR MOET IK HEEN. Om vervolgens in de dagen die daar op volgden te beseffen dat 45 euro voor een lezing van twee uur best veel geld is voor een werkloze boekenwurm. Want met die 45 euro ben ik nog niet hè. Ik moet ook nog naar Amsterdam. (Tis lekker rustig wonen in Friesland, maar voordat ik ergens ben met het openbaar vervoer…) Ondertussen had ik nog één paar versleten gympen om de winter mee door te komen. Ja beste lezers, het is echt een Oliver Twist verhaal dit. 😉

 

Dus ik liet mijn pinpas wapperen

Imelda Marcos hier ging shoppen. Hoppa, nieuwe winterschoenen. En chocolade. Want ik vond een schat aan lezingen en interviews van Margaret Atwood op Youtube. Dus zonder een urenlange treinreis, op mijn eigen bank, met wat lekkers toch nog een shotje Atwood. En oké, ik snap ook wel dat dit niet zo spannend en geweldig is als haar in het echt te zien, misschien wel van dichtbij of zelfs een handtekening te kunnen vragen. Maar ik heb tenminste wel warme voeten op de fiets deze winter.

En aangezien de lezing inmiddels is uitverkocht deel ik hier voor jullie een paar van de filmpjes die ik inmiddels gezien heb. De chocolade moet je er zelf even bij regelen.

 

 

 

 

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

 • Anoniem

  26 oktober 2018 at 15:55

  Super bedankt voor deze tips! Mijn eerste gedacht was ook: er naar toe! Maar nu lees ik dat het al uitverkocht is, en dat is eigenlijk beter voor me want heb het veel te druk.
  Een jaar geleden heb ik na de zoveelste desillusie besloten om geen verfilmingen meer te kijken, muv Agatha Christies. Ik mis wel eens wat moois, maar het is ook een aanleiding om eens een boek te herlezen, omdat de verfilming op tv wordt aangekondigd.

  Beantwoorden
  • Ogma

   27 oktober 2018 at 06:36

   Mijn frustratie kwam van pure spanning, niet van desillusie gelukkig. Wat jammer dat jij zo teleurgesteld bent in de laatste verfilmingen die je hebt gezien. Al houd je zo wel fijn wat tijd over inderdaad 😉 Ik vind het een tof idee: trailer van een boekverfilming gezien, hoppa, het boek gaan lezen! ~Tineke

   Beantwoorden
   • Anoniem

    27 oktober 2018 at 11:42

    Vanavond start de verfilming van Vanity Fair. dat is ook een boek dat ik ben gaan lezen nav de verfilming, jaren 80 geloof ik. Het kostte me flink moeite want ik begon pas met lezen na de tweede aflevering, en het is een flink boek! Uiteindelijk heb ik 5 boeken van Thackeray gelezen nav die verfilming, want hoewel het niet onder de topliteraratuur valt, vind ik het zeer onderhoudende boeken met scherpe observaties van de menselijke omgang. Dus yay Thackeray, en niet alleen vanwege de mooie kostuums.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren