Pagina’s

Leesdip

Mirjam’s horrorstory: de leesdip

Laatst zat ik toch in een zware leesdip! Dat overkomt me gelukkig bijna nooit, maar deze was echt heftig. Ik had nergens zin in, alles wat ik oppakte legde ik binnen een paar minuten weer aan de kant. Op zoek naar het ideale boek stond ik uren voor mijn kast. Alles was of te zware kost, of te frivool, niets kon me bekoren.

 

Een existentiële crisis

Misschien overdreven, maar wie ben ik als ik niet kan lezen? Ik lees altijd, overal, wat ik maar kan vinden! Op vakantie, de ideale tijd om te lezen zou je denken, worstelde ik me met moeite door een historische whodunnit. En dat terwijl ik me van te voren enorm op dit boek verheugd had.

Zelfs mijn geliefde Alexander McCall Smith kon mijn aandacht niet vasthouden. En dat terwijl het allemaal korte stukjes zijn, ideaal bij een korte aandachtsspanne. Maar nee, ook bij al zijn o zo gezellige en leuke personages verveelde ik me. Een magazine! Lees dan een magazine, hoor ik jullie denken. Meh. Been there, done that. Saai.

 

Leesdip

 

De een zijn dood…

Maar! Er zat een voordeel aan deze malaise. Boeken waar ik niets aan vond deed ik rücksichtslos weg. Daardoor werd mijn ‘te lezen’ kast steeds leger en mijn verkoopaccount op Marktplaats en Bol.com steeds voller. Alle boeken blijven 1 rondje staan en zijn ze dan niet verkocht, dan gaan ze naar Books4Life of een minibieb. Top.

Mochten jullie nu medelijden met me hebben: heel fijn natuurlijk, dankjulliewel. Maar de beste remedie voor een leesdip is natuurlijk… een flinke stapel boeken! Ik deed goed m’n best. Ik zat bij Amazon aan de knoppen, kreeg 2 recensieboeken binnen en o ja, bij www.awesomebooks.co.uk bestelde ik ook nog een tiental boeken. Waarvan wel de helft aan de cadeaus. Die ik nog even lees voordat ik ze cadeau geef. 😉

Dankzij Julia en de ezels kwam het allemaal weer helemaal goed. Gelukkig maar, want laten we wel wezen, een lezer die niet leest, dat kan echt niet.

Zit jij wel eens in een leesdip? En wat doe je daar dan aan? Wachten totdat het overgaat, zwengel je Netflix aan of ga je over tot actie? Laat het ons weten, we horen het graag.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

6 Comments

 • bertiebo

  17 oktober 2018 at 07:26

  Ik zat zeer zeker in een leesdip. Precies wat je zegt. Even lezen en het niks vinden. Weg ermee. Ik kwam weer in een flow tijdens en na het lezen van Lampje van Annet Schaap. Daarna trof ik het weer: Een onberispelijke man. Van Jane Gardam. Ik ben uit mijn dip!

  Beantwoorden
 • Wieneke

  17 oktober 2018 at 08:51

  Is helemaal niet gek. Tijdje gewoon absoluut geen zin in lezen hebben. Dan wordt er hier iets totaal anders gedaan en het komt altijd vanzelf weer goed. Maar ik ben alweer terug in de leesmodus en heb bijv. de twee vervolgboeken op de Millennium trilogie van Stieg Larsson gelezen. Geschreven door David Lagercrantz. Wel de moeite waard trouwens.

  Beantwoorden
 • Mariëlle

  17 oktober 2018 at 10:09

  Hahaha herkenbaar! En dan in een stapel van zo’n 50 nog te lezen boeken niets vinden waar je zin in hebt. Meestal pak ik dan 1 van mijn favorieten uit de kast en is de dip zo weer voor bij, awesomebooks werkt ook geweldig, ben dol op die site!

  Beantwoorden
 • Ilse

  17 oktober 2018 at 12:30

  Al bijna 16 jaar, sinds de zeer zware zwangerschap van mijn oudste, heb ik zeer regelmatig langdurige leesdips. Concentratiegebrek, te moe (na een halve blz in slaap vallen, steeds maar vergeten waar het over ging 3 zinnen eerder en door tijdgebrek niet in een boek kunnen komen). Uiteindelijk las ik alleen nog maar boeken van schrijvers, waarvan ik wist dat ik hun stijl prettig vind of ik herlas bekende boeken.

  Sindskort heb ik luisterboeken ontdekt en dat bevalt me erg goed. Ik zet ze op tijdens sporten, huishoudelijk werk en soms wandelen. Op deze manier ‘lees’ ik toch en val ik niet meer in slaap in de avonden. En steeds vaker lukt het me weer om ook gewoon te lezen. Ik heb ook het lettertype op de e-reader wat groter gezet. Hielp ook :-s 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren