Pagina’s

bibliotheek boeken

Biebboekenbuit; kwallen, tiny houses, moleculen en duurzaamheid

Ik vind ze zo leuk, de foto’s van Mirjam van haar gelezen boeken van de maand. Het lijkt mij alleen op het moment niet te lukken. Sinds de Erin & Eruit challenge ben ik er veel te opruimerig voor. Alles wat ik niet wil houden gaat meteen op stapels voor de kringloopwinkel, vrienden of minibieb. Daar komt nog bij dat ik niet genoeg heb aan de bijna 200 ongelezen boeken die ik thuis heb liggen, ik kom ook minstens twee keer in de week in de bibliotheek. En als ik iets nutteloze, rondslingerende spullen vind dan zijn het wel uitgelezen bieb boeken. Bedankt voor de leuke tijd, maar nu weg ermee!

Snel op de foto

Laatst dacht ik er toch aan om snel een foto te maken voordat ik weer met een shopper op de fiets stapte. Eigenlijk nam ik de bovenste twee boeken mee voor mijn oudste dochter, maar die keek er niet naar om. Vast omdat ik ze had uitgezocht. Zo gaat dat 😉 Nou dan lees ik ze lekker zelf wel!

bibliotheek boeken

Suzy en de kwallen

Suzy haar voormalige beste vriendin verdrinkt en Suzy kan dat niet accepteren. Zij wil bewijzen dat een zeldzame kwallenbeet de oorzaak is. Pesten, buitenbeentjes, de dood van een vriendin. Dat zijn wel heftige thema’s voor een jeugdboek. Maar het loopt goed af voor Suzy. Dat maakt het wel weer erg zoetjes, maar ik vond het evengoed een ontroerend verhaal.

Wij zijn allemaal moleculen

Nog meer buitenbeentjes! Een hoogbegaafde jongen en het populairste meisje van de school worden stiefbroer en -zus. En daar hebben ze helemaal geen zin in. Veel high school puber problemen volgen met een heel fout vriendje en een uit de hand gelopen feestje. Ik houd van verhalen over buitenbeentjes en ik heb meerdere keren blij zitten glimlachen bij het lezen van Wij zijn allemaal moleculen. Soms best fijn om eens een jeugdboek tussendoor te lezen, lekker in een uurtje uit.

Tiny Houses

Ik wil een Tiny House. Volgens mijn man wil ik helemaal geen Tiny House, maar daar komen we nog wel uit voordat de kinderen de deur uit zijn. Tot die tijd vind ik het namelijk wel lekker rustig als er af en toe een verdieping of twee tussen mij en de pre puber in zit. Maar me vast een beetje voorbereiden en verlekkeren aan de mogelijkheden en de romantiek van het kleine wonen en leven leek me een prima idee. En dat gaat dus uitstekend met dit boek. Veel praktische zaken komen voorbij, ervaringen van de pioniers in Nederland en heel veel mooie foto’s.

De verborgen impact

Ik lees graag nieuwe boeken over duurzaamheid en ecologie. Wat kan ik zelf nog doen om mijn impact te verlagen? In De verborgen impact gaat het vooral om de keiharde cijfers. Als je van cijfers, diagrammen en rapportages houdt dan moet je deze écht lezen.

Dit is een goede gids

Nog meer duurzaamheid. Verantwoorde alternatieven voor alle dingen die je dagelijks gebruikt en nodig hebt. Het is niet een leesboek. De titel zegt het al, meer een naslagwerk, een gids of tijdschrift. Best een dikke pil ook en heel veel van de (overigens heel erg toffe shops, bedrijven, spullen) waren wel prijzig genoeg om mij aan één tip uit het boek te houden; tweedehands kopen.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren