Pagina’s

Boekenvraagbaak

Anonieme boekenvraagbaak vraagt advies

Lieve lezers, ik heb jullie hulp nodig. Ik ben maar zo vrij, hè? De boy friend viert Kerst bij zijn familie in Florida en ik wilde hem een cadeautje meegeven voor zijn moeder. Natuurlijk dacht ik aan een boek! What else?

Maar… Ik heb het lieve mens nog nooit ontmoet, dus ik weet niet waar ze van houdt. Gevraagd aan de bf en waar komt hij mee? Romantische boeken en boeken die goed aflopen. Hmm…

Nu kan ik een boekhandel binnenrennen en iets uit het romantieke schap trekken zoals de Santa Montefiores en de Kate Mortons van deze wereld. Maar dat is toch niet helemaal wat ik zoek. Want ik wilde graag een band hebben met een boek dat ik geef. Iets wat ik van ganzer harte kan aanbevelen.

Dus toen dacht ik: Nederlandse boeken! In het Engels uiteraard. Nu heeft Google hartstikke veel lijsten met tips, maar de heren van het Reve en Wolters wil ik haar graag besparen. Mulisch en Multatuli vond ik ook wat te zwaar. Wel fijn om met iets hedendaags te komen. O ja, de bf reist met alleen handbagage, dus niet te veel, ajb. Tuurlijk!

 

Hendrik Groen

 

Voorlopig is dit mijn shortlist:

The secret diary of Hendrik Groen

Heb ik zelf nog steeds niet gelezen, maar met deze hit kan het niet misgaan, toch?

The Dinner – Herman Koch

Ook niet bepaald romantisch, wel keihard en steengoed. Kan ze meteen iets leren over de hedendaagse Nederlandse maatschappij. 😉

In Lucia’s Eyes – Arthur Japin

Hartstikke romantisch toch, Casanova? En het speelt zich in Amsterdam af, weliswaar op de wallen. Maar toch.

Wat vinden jullie? Heb ik hiermee de spijker op de kop geslagen? Of hebben jullie nog andere tips waarmee ik mijn mum in law kan verblijden? Let me know!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren