Pagina’s

Wrap up september

September: vervelen, wat is dat?

Every leaf speaks bliss to me, fluttering from the autumn tree.
Emily Brönte

 

Herfst is denk ik wel mijn favoriete tijd van het jaar en ik genoot er van om in september de verandering van seizoen te zien. Tot zo ver de romantische mededeling van de maand. Want tegelijkertijd kwam er ook een abrupt einde aan de relaxtheid die de zomervakantie met zich mee had gebracht. School en werk begon weer en ik heb me de poten uit mijn lijf gefietst om iedereen weer overal op tijd te krijgen waar ze moesten zijn; school, sport, afspraken. En als dat nu terug was te zien aan mijn lijf? Helaas alleen aan de verwaarloosde staat van andere aspecten van het leven; spinrag door het hele huis en vrienden die af en toe wel erg lang op antwoord op hun appjes en mail moesten wachten.

herfst bos

Gelukkig was er tussendoor wel tijd voor stevige boswandelingen (op kleutertempo)

Herfst betekent helaas ook weer door de regen fietsen, maar dan kon ik bij thuiskomst even wegdromen bij de vakantiefoto’s uit Italië die Mirjam stuurde.

vakantie Brindisi

Over haar strijd om goede boeken te vinden tijdens haar reis lees je hier meer.

 

Leestips van de maand

Ik leende deze maand een boek uit de bibliotheek om eens te kijken of ik nog wat kon leren over bezuinigen. Ik wilde er wat over vertellen in een soon to come bibliotheek blog, maar zij van Min of Meer dacht er min of meer hetzelfde over. Ga bij haar lezen! 😉

Voor wie meer wil doen met Instagram en boeken is er nu een cursus!

Op datzelfde Instagram ontdekte ik dat Margaret Atwood naar Nederland komt (dank je Marcia!). Whaaaaaaaaa! Meer details vind je hier. Locatie en prijs zijn voor mij wel even een dingetje, maar tjonge…. Dat lijkt me toch wel heel erg geweldig om mee te maken.

Je kunt je dit weekend nog opgeven voor onze kerst swap!

Als Jolanda geen detectives leest dan kijkt ze er wel naar. Vorige week kreeg ik deze kijktip binnen, cold case meets waargebeurd drama maar dan op zijn Brits. Een beetje het gevoel van die Roald Dahl verhaal verfilmingen. Prima om mee bij te komen na een drukke dag.

Het is weekend, tijd om wat lekker te maken! Hier een noms recept.

En de boeken dan?

Wrap up september

Wat Mirjam las in september zie je hier. De mooiste was volgens haar Julia’s Cat maar ik vind Donkey’s on the Doorstep er ook erg vrolijk uit zien.

Voor mezelf maakte ik vast een stapel klaar voor oktober. En die ziet er zo uit:

to be read pile

Wat vinden jullie, van boven naar beneden beginnen of van beneden naar boven?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • anja

    30 september 2018 at 15:50

    Bedankt voor de kijk-tip, ik houd van deze manier van verfilming/documentatie, heb net de (voor mij) eerste aflevering bekeken. Inderdaad een heerlijke manier om te kijken/luisteren na een druk werkdag (in mijn geval werkend aan een handwerkje)

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren