Pagina’s

Tante Ogma

Tante Ogma weet raad! 50 Tinten fout

Soms heb je het nodig om eens direct te horen waar het op staat. Daar hebben we hier bij Ogma een tante voor. Elke maand beantwoord ze, zonder aanziens des persoons, dringende vragen van lezers, met passende boeken bij elk probleem.

 

Hee daar tantetje,

Ik heb een probleem waar veel mannen mee zitten; die van mij heeft altijd hoofdpijn. Bedoel ik daarmee dat ze geen zin heeft om te vrijen? Ja. Dat. In alle ernst, want ik doe er wellicht wat luchtig over, ik vind dit erg moeilijk. Ik hou van mijn vrouw en daar hoort voor mij lichamelijkheid bij. Daarbij is die van mij gewoon een lekker ding en het is frustrerend als je daar als man dan niet aan mag komen. Of in elk geval te weinig. Ik zit behoorlijk omhoog met de situatie. Heeft u misschien iets wat mij kan helpen? En mijn vrouw natuurlijk, want volgens mij is het voor haar ook gezonder om weer eens wat vaker intiem te zijn.

Met licht gefrustreerde groet,

P.W., A.

 

Tante Ogma

 

Beste P,

Er komen een heleboel dingen in mij op terwijl ik jouw brief lees. Om te beginnen: denk een beetje aan je toon. Hee daar als aanspreekvorm, gevolgd door een verkleinwoord is niet de beste manier om mij te benaderen. Het is dat ik uit de rest van je brief begrijp dat je er echt mee zit, en ik piëteit voel voor jouw vrouw, anders had ik dit probleem op de ‘zoek het maar lekker zelf uit’ stapel gelegd. Die stapel bestaat overigens nog niet, want ik neem alle vragen serieus, maar als de rest van je brief op dezelfde toon was geweest als je aanhef, dan had ik zo’n stapel direct gemaakt. Dan weet je dat.

Wellicht is zo’n popie jopie manier van doen ook een van de oorzaken dat je vrouw zo vaak hoofdpijn heeft? Kan nooit kwaad om daar eens mee bezig te gaan. En met bezig te gaan bedoel ik direct kappen en leren hoe het wel moet.

Ik ben het met je eens dat het voor vrouwen gezond is om regelmatig een horizontale tango te doen, net als voor mannen. Het is daarnaast ook goed voor je relatie. Bij verbondenheid hoort intimiteit. Hoe vaak dat dan zou ‘moeten’, dat is aan jullie. En laat je niet in de luren leggen door zogenaamde gemiddelden. Uit recent onderzoek blijkt dat het veel genoemde gemiddelde van twee keer per week voor de meeste mensen niet klopt. Voor stellen tussen de dertig en vijftig, met kinderen, werk en andere bezigheden is het gemiddelde twee keer per maand. Kan best zijn dat dat voor jou te weinig is, maar laat je niets wijsmaken over wat normaal zou zijn.

 

Vijftig tinten grijs

 

Uiteraard is er hulp mogelijk op het gebied van boeken. Laat alleen de vijftig tinten lekker in de kast van de kringloop staan, er is een reden dat al die tinten grijs massaal in dat soort tenten terecht komen. Wil je dat je vrouw wat meer zin krijgt, dan zou ik haar Handleiding Voor Een Pittig Seksleven van Flic Everett eens cadeau doen. Als je dan zelf Doen Jullie Het Nog? van Jean-Pierre van de Ven en Wat Mannen Moeten Weten van Shaunti en Jeff Feldhahn leest, eens wat vaker spontaan alleen de afwas doet en de kinderen op bed brengt, eens een bad laat vollopen zodat zij wat me-time heeft, kortom haar laat voelen hoe belangrijk ze voor je is, dan is het tij van bedmalheur nog prima te keren. Bloemetje mee naar huis kan geen kwaad, maar boeken werken beter. Bij mij in elk geval wel.

Nog een laatste tip: verkleinwoorden? Nee. Gewoon niet. Nooit.

tante Ogma

 

Heb jij nu ook een probleem waar je graag een oplossing in de vorm van boeken op zou willen (en je bent niet bang voor tante Ogma’s ongezouten mening), laat het ons dan weten op contact@ogma.nu

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a68d82692289_selected-products” products=”1001004002059428,9200000002271396,1001004005552622″ name=”meer seks” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren