Pagina’s

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Soms heb je het gevoel dat iedereen ter wereld een boek heeft gelezen behalve jij. Afgelopen zomer verscheen er een vervolg op De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en ik zag overal de wereldwijde bestseller weer voorbijkomen. En het vervolg dus ook, iets met marketing natuurlijk! Nu denk ik bij bestsellers of hypes meestal ‘het zal wel’, maar zoals het met zoveel hypes gaat, belande ook deze bejaarde man in onze lokale kringloopwinkel. Voordat hij daar het raam uit kon klimmen kocht ik het boek.

 

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

 

Wie is dan De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween?

Allan is jarig, hij is 100 geworden en hij heeft geen zin in het feestje. Hij besluit het raam uit te klimmen en neemt een bus naar een onbekende bestemming. Zo ver als zijn geld en zijn pantoffels hem kunnen dragen. Vanaf het moment dat hij op het busstation terecht komt, verzeilt hij al in de meest onmogelijke situaties. Maar zoals wel blijkt uit de terugblikken op het leven van Allan is hem dat niet vreemd. In zijn 100 jaar heeft hij de meest absurde avonturen beleefd met wel heel markante figuren uit de moderne geschiedenis. Al vind ik Allan zelf, die zich nooit ergens druk om maakt en bijna alles met een borrel op kan lossen misschien nog wel markanter dan alle historische figuren bij elkaar.

 

Ik was niet de enige

Heeft het wel zin om een blog te schrijven over een boek dat iedereen al heeft gelezen? Gelukkig, ik bleek na het posten van bovenstaande foto op Instagram niet de enige te zijn die het levensverhaal van Allan nog niet kende. Bij deze wil ik dan ook melden dat de kinderen ‘s avonds laat rechtop in bed zaten van schrik, zo hard heb ik gelachen. Dat ik het boek in één dag heb uitgelezen. Dat mijn man het boek bijna uit mijn handen heeft getrokken en weg gesmeten omdat ik maar passages voor bleef lezen (al schaterlachend dus vrijwel onverstaanbaar). En dat deel twee terwijl ik dit type voor me klaar ligt op de bank. Ik ga lezen. Doei!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b8959977fa55_selected-products” products=”1001004011168133,9200000091316655″ name=”De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

7 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren