Pagina’s

De Vlucht - Blake Crouch

Op de Vlucht met Blake Crouch

Zijn jullie een paar weken geleden ook opgebleven om naar de bloedmaan te kijken? Of naar de sterrenregen? Prachtig hè? Na afloop geen raar gevoel gehad? Geen onbedwingbare behoefte iemand keihard in elkaar te timmeren? Gelukkig maar. In Vlucht krijgt elke toeschouwer van een bijzonder fenomeen aan de hemel psychopatische moordneigingen. En iedereen die niet opbleef voor die mooie lichtjes in de lucht? Die kan maar beter rennen voor zijn leven.

De Vlucht - Blake Crouch

Inpakken en wegwezen

Jack Colclough en zijn gezin zijn als een gek hun auto vol aan het proppen met voedsel en kampeerspullen. De afgelopen dagen hebben ze op het nieuws gevolgd hoe een serie van gruwelijke moorden over het land is getrokken. Nu komen de golven van geweld steeds dichterbij. De president riep op tot kalmte, maar inmiddels hebben de moordenaars zich in groepen verenigd en is de elektriciteit uitgevallen.  De president, de regering en het leger lijken geen enkele grip meer te hebben op de toestand in het land. Op bepaalde radiofrequenties worden namen doorgegeven van mensen die vermoord dienen te worden. En dan hoort Jack zijn naam en adres voorbijkomen.

Ze vluchten de woestijn van New Mexico in waarbij ze steeds weer nieuwe groepen moordende gekken van zich af moeten schudden. Ze raken alles kwijt, hun spullen en zelfs elkaar en weten niet of ze ooit nog levend uit deze razernij zullen komen.

Blake Crouch

Blake Crouch maakte eerder al indruk op mij met Dark Matter. En hoewel ik Dark Matter waarschijnlijk beter in elkaar vind zitten dan Vlucht, heeft hij me op zich niet teleurgesteld met dit boek. Wat een tempo! Verwacht geen hoogdravend literair taalgebruik, zelfs voor een thriller is het vrij basic geschreven, maar de spanning wordt zo opgevoerd dat het voelt alsof je zelf met Jack en zijn gezin op de vlucht bent. Op elke pagina kunnen de kansen weer keren. Dat doen ze dan ook en dat maakt het verrekte moeilijk om Vlucht aan de kant te leggen.

Toch ontstijgt Vlucht het hap-slik-weg genre niet. Dat hoeft ook niet, want soms is dat gewoon precies wat je nodig hebt. Niet te veel denken, maar gewoon lekker doorlezen.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren