Pagina’s

vakantieboeken

De vakantieboeken van deze zomer

Deze zomer maakten we voor het eerst in jaren weer eens een verre reis, en het was geweldig! Nu is ‘ver’ nogal relatief, want wij zijn nou niet bepaald globetrotters. Vakantie vieren doen we vaak niet verder dan twee uur van huis. Dit jaar werden we uitgenodigd om bij haar in het hoge noorden op visite te komen en reden we een paar uurtjes extra. Dat was zooooo de moeite waard. Want Noorwegen is wild en ruig en stil en prachtig. En alle kinderen en grote mensen vonden elkaar aardig en gezellig.

Zo gezellig dat de borrelmomenten van dien aard waren dat ik niet zo veel heb gelezen als ik normaal zou doen tijdens een vakantie (en waar ik overigens geen enkel probleem mee heb hoor). Toch tikte ik nog aardig wat pagina’s weg op de snelweg en in bed.

Pop goes the Weasel

Pop goes the Weasel – M.J. Arlidge

Het eerste deel in deze serie vond ik best spannend, ik las het in een dag of twee uit. Maar bij dit tweede deel kreeg ik toch een nare smaak in mijn mond. Wat is meneer Arlidge zijn probleem met vrouwen? Moeten ze nu echt op alle mogelijke manieren vernederd, vermoord, verkracht en aangerand worden? Ja, ik weet het, de seriemoordenaar in dit boek richt zich op mannelijke klanten van prostituees, maar het achterliggende probleem is weer de gruwelijke mishandeling van een vrouw. Jullie weten dat het mij niet snel te gek gaat, maar Pop goes the Weasel ging mij steeds een beetje meer tegen staan. Na de ontknoping besloot ik dat ik wel klaar was met DI Helen Grace.

Fredrik Backman

My grandmother asked me to tell you she’s sorry – Fredrik Backman

Snel! Iets liefs na al dat geweld van M.J. Arlidge. Dan zit je met Fredrik Backman wel goed. My grandmother asked me to tell you she’s sorry, Mirjam had gelijk, wat is het sprookjesachtig mooi. Nog steeds geen vrolijke kost, maar met humor geschreven en hartverwarmend. Eigenlijk zou je dit boek in de herfst of winter moeten lezen, want het voelt als een warm dekentje om je heen.

The Freedom Manifesto – Tom Hodgkinson

Nieuwe favorieten ontdekken bij iemand anders in de boekenkast, té leuk! Tom Hodgkinson werd mij sterk aangeraden en inmiddels heb ik zijn halve oeuvre bij de bibliotheek aangevraagd. Hodgkinson maakt zich sterk voor een vrijer leven, zonder de druk van de huidige maatschappij en met meer tijd om te luieren. Ik mag die vent wel. Jullie gaan meer over hem horen binnenkort! Of kennen jullie hem al?

luisterboeken

De favorieten van mijn dochter – David Walliams en een Loser

Concentreren voor gevorderden; een boek lezen terwijl er een audioboek aan staat voor de kinderen. Dat gaat je niet lukken! Dus luisterden de man en ik lekker mee naar Joe Biljoen en Het leven van een Loser. En dat was toch gezellig, we lachten ons met zijn allen bijna letterlijk een ongeluk. De slappe lach op de snelweg, ik raad het een bestuurder van een voertuig niet aan. Oké, ik heb de laatste drie hoofdstukken van Joe Biljoen gemist omdat ik in slaap viel (we waren nog maar tien uur onderweg, neem het me eens kwalijk), maar de rest van de passagiers heeft me gelukkig bijgepraat. En die bibberige foto? Nogmaals, het was een lange reis 😉

Edward Rutherfurd

Sarum – Edward Rutherfurd

Sarum las ik niet, maar kocht ik. Het enige boek dat ik op vakantie kocht. *geeft schouderklopje* Toch bijzonder om de geschiedenis van Engeland in Noorwegen te vinden, maar wie klaagt er met zo’n uitzicht?

Wat is het fijnste boek dat jullie deze vakantie hebben gelezen?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren