Pagina’s

Fear in the Sunlight

Fear in the sunlight – the Final Cut is the Deepest

Summer, 1936. Josephine Tey joins her friends in the holiday village of Portmeirion to celebrate her 40th birthday and to sign a deal with Alfred Hitchcock to film 1 of her novels. But then 1 of their party is brutally slashed to death.

The following day, fear and suspicion escalate as another of the guests is savagely murdered. Josephine Tey and Chief Inspector Archie Penrose find themselves on the trail of the most sadistic killer they have yet encountered…

Je hebt het vast weleens meegemaakt, alles lijkt aan een boek te kloppen: interessante hoofdpersoon, veelbelovende story line, goede reviews, mooie cover. Kan niet mis, toch? En dan valt het toch tegen. Dat had ik met Fear in the Sunlight van Nicola Upson. In de kringloop deed ik nog bijna een vreugdedansje, een boek van Nicola Upson voor 50 cent, yay!

 

Fear in the Sunlight

 

Wat ging er mis?

Fear in the sunlight is het vierde boek in een reeks over Josephine Tey. Vaak kun je een boek uit een reeks prima lezen, ook als je de voorgaande boeken niet hebt gelezen. In dit geval niet, hier had ik ruim 100 pagina’s nodig om erachter te komen wie wie was. En wat hun relatie tot elkaar was.

Misschien omdat er niet goed uitgelegd werd wie al die karakters waren en wat ze met elkaar te maken hadden, maar ik vond het er veel te veel. En wat hun rol in het boek was? Geen idee. Sommige personen worden wel de hele tijd genoemd, maar zitten alleen wat te drinken en varen af en toe in een bootje. Hmm.

Fear in the sunlight is een ‘crime novel’, er wordt dan ook een moord gepleegd. Maar dat duurt een eeuwigheid! Zo halverwege komt de moordenaar eindelijk in actie. Tot die tijd heeft Mrs Upson het over alle onmogelijke liefdes van Josephine Tey. Gaap. De misdaad hoeft ook niet op de eerste pagina plaats te vinden, maar een beetje vaart vind ik wel prettig.

 

Wat vond ik wel goed?

Want ik las het boek wel uit, dat heeft Mrs. Upson toch voor elkaar gekregen. Ook al begon het boek niet met de moord, het begin is wel interessant. De dood van hoofdpersoon Josephine Tey wordt namelijk aangekondigd. Niet als onderdeel van de misdaad, ze overlijdt pas ruim 10 jaar later. Maar hoe?? Geen idee. En daar bleef ik wel benieuwd naar.

Josephine Tey blijkt echt te hebben bestaan, daar kwam ik bij het lezen van het nawoord achter. Ze wordt ‘one of the leading authors of Britiain’s Golde Age of crime writing’ genoemd. Door Fear in the sunlight ben ik wel nieuwsgierig geworden naar haar boeken. En hoewel ik meer van het boek verwacht had, ben ik wel benieuwd naar de eerdere boeken van Nicola Upson. Dus, misschien binnenkort meer over Josephine Tey op Ogma…

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b35eb9528fb3_selected-products” products=”9200000000409060,9200000002847605″ name=”Fear in the sunlight – the Final Cut is the Deepest” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

  • Mirjam van Elst

    22 augustus 2018 at 07:31

    Inmiddels heb ik deel 1 ook gelezen (want dit blog is geschreven voor de hittegolf toen mijn hortensia’s nog niet donkerbruin waren) en daarin wordt de moord, hoppa, op pagina 20 gepleegd. Ze kan het wel, mevrouw Upson. 🙂 Alleen weet ik nog steeds niet hoe dat nu zit met dat overlijden van Josephine Tey, erg iritant…

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren