Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • En terwijl de mussen dood van het dak vielen, dacht ik: iemand zin in een kerstpakket?
Kerst swap pixabay

En terwijl de mussen dood van het dak vielen, dacht ik: iemand zin in een kerstpakket?

Misschien denk je dat al die weken zomerhitte mij inmiddels fataal zijn geworden. Dat mijn hersenen zo zijn aangetast dat ik in augustus berichten begin te delen die eigenlijk pas in november geplaatst horen te worden? What’s next, een adventskalender? Ten slotte hoeven we ook niet zo lang meer te wachten op de eerste pepernoten.

Alles is nog oké in mijn bovenkamer

Wees gerust, ik heb goed over dit bericht nagedacht. En over de planning daarvan. Ook al vielen tot voor kort de mussen dood van het dak, ook al is meer dan de helft van jullie nu op vakantie, ook al denkt niemand nu al aan december; ik wil het vast hebben over een kerst swap met boeken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

De vorige swap was een impulsief gevalletje en het ging allemaal een beetje snel. Snel opgeven en weinig tijd om een pakketje samen te stellen. We hoorden vaak dat mensen nog mee hadden willen doen, maar dat ze de inschrijfdatum hadden gemist. Nou dat zal ons niet nog een keer gebeuren. Daar gaan we dan: doen jullie ook mee? Een boeken kerstpakket!

Kerst swap pixabay

Afbeelding: Pixabay

Een kerstpakket, wat gaat daar in?
 • Een tweedehands boek. Het liefst gekozen uit je eigen kast.
 • Iets lekkers, iets dat bij kerst past. En bij degene voor wie jij een pakketje maakt.
 • Een mooie kerstkaart, want echte post is leuker toch?
 • Een laatste item dat past bij het boek dat je hebt uitgekozen, of bij kerst. Misschien kun je het in de kerstboom hangen?
 • Maak er een feestelijk pakketje van.
 • Het mag allemaal tweedehands en/of zelfgemaakt zijn. Want we houden van hergebruik en duurzaamheid!
 • Mocht je toch wat geld moeten of willen besteden aan de swap dan is het maximum bedrag 5 euro.
Wat te doen?
 • Je kunt je opgeven tot 1 oktober via contact@ogma.nu
 • Geef het volgende aan ons door: je naam en adres. Van welke genres je houdt, in welke talen je graag leest, wat kerst voor jou zo leuk maakt, wat je altijd het lekkerste vindt in een kerstpakket of graag snoept bij het lezen. Kortom, stel jezelf een beetje voor zodat je swapmaat weet waar jij blij van wordt.
 • Voor 6 oktober ontvang je van ons een e-mail met de gegevens van degene voor wie jij aan de slag mag.
 • En dan heb je ruim de tijd om je voor te bereiden. Versturen in de week van 10 t/m 15 december.
 • Met #ogmaloveschristmas kun je laten zien hoe het gaat met je voorbereidingen (spoilervrij hè) en laten zien wat voor moois je hebt gekregen.
Kan je ook nog eens wat winnen!

Zon, zee, strand en alle ijsjes ten spijt: winter is coming. Dus schrijf je gewoon in, dan maak je ook nog eens kans op een prijs. Want onder alle deelnemers verloten we een extra boeken kerstpakket. Omdat we jullie leuk vinden én omdat we tegen die tijd al weer vier jaar bestaan. Zegt het voort!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren