Pagina’s

Showstopper

Showstopper

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter. Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen. Kan Ben Hoshiko helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder in stand houdt?

Laatst vond ik dat ik wel weer eens een leuk boek verdiend had en precies op dat moment kwam ik Showstopper van Hayley Barker tegen, de hit van het het moment blijkbaar. Wat ik belangrijker vond: de cover! Prachtig. En het ging ook nog over een circus, tof! Huppekee, daar lag Showstopper in mijn boodschappenmandje, ook al was het Young Adult en dat is eigenlijk niet mijn ding.

 

Leuk, naar het circus?

‘The deadliest show on earth’ staat er op de cover en daar is niets teveel mee gezegd. Zo danst Hoshiko zonder vangnet op het koord, worden er kinderen als levende kanonskogels gebruikt en moet een een-eiige tweeling uit een bassin met haaien ontsnappen. En die haaien hebben honger…

De stunts gaan dus niet altijd goed. En dat is precies waar het publiek voor komt. Hoe onmenselijker en wreder de acts zijn, hoe beter. Mochten de stunts er niet voor zorgen dat de artiesten het loodje leggen, dan wil het publiek wel een handje helpen. Ja, echt.

 

Showstopper

 

De Hongerspelen, maar dan erger

Want die artiesten, dat zijn toch maar een soort ondermensen. Sterft er een, dan trekken we een ander blik open. Komt goed uit, we hebben er toch teveel. Klinkt niet echt gezellig, hè? Ms. Barker is erg inventief geweest, iedere keer als ik dacht dat het niet erger kon, ja hoor… Toch wel.

Hoewel de kinderen (want de circusartiesten zijn geen volwassenen, het zijn kinderen vanaf een jaar of 6) gruwelijk slecht behandeld worden, is Showstopper wel echte Young Adult. Het schrikeffect is er zeker, maar omdat er zo veel vaart in het boek zit en ook nog een romance, bleef dat niet echt hangen.

Houd je van De Hongerspelen, YA en fantasy? Dan zit je met Showstopper goed. Ook als je voor hele mooie covers in je boekenkast gaat. ? Leuk als een tussendoortje!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b2384a834842_selected-products” products=”9200000072333811″ name=”Show Stopper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren