Pagina’s

Minibieb

Erin & Eruit: Wie wil mijn boeken hebben?

Wil je minder boeken in je boekenkast maar weet je niet waar je ermee naartoe moet? Mirjam Kondo weet raad. Hieronder een overzicht van goede bestemmingen, de ene wellicht wat arbeidsintensier dan de andere. Komt dat lezen!

Doneer ze aan de Little Free Library

Met stip op nummer 1! Heel tof, er komen steeds meer minibiebs bij. Zie je ergens een kastje in een tuin staan? Grote kans dat het een Little Free Library is. Minibibliothecarissen vinden het super als hun collectie regelmatig wijzigt, kijk dus vooral in die kastjes. En neem wat mee of doe er iets in. Of allebei. 🙂

Benieuwd of er zo’n lollig kastje bij jou in de buurt zit? Op www.minibieb.nl staat een overzicht, maar dit is niet compleet. Minibiebeigenaren zijn natuurlijk niet verplicht zich te registreren. Gewoon om je heen kijken werkt het beste!

 

Minibieb

 

Verkoop je boeken bij Bol.com / Marktplaats / Boekwinkeltjes.nl

Echt leuke bedragen krijg je er meestal niet voor, daarom doe ik het niet vaak meer, verkopen via deze kanalen. Het gedoe met wachten op geld dat dan toch niet komt of een verkoper die zich spontaan niet meer meldt, dat ben ik allemaal wel beu. Ook de commissie van het blauwe mannetje vind ik nogal hoog. Daarom gooi ik mijn boeken net zo lief in de minibieb of breng ik ze naar:

Tweedehands boekenwinkels als Books4Life

Daar krijg ik er helemaal niets voor, maar weet ik wel dat de opbrengst van mijn boeken naar een goed doel gaat. En daar houd ik van. Een nadeel: mijn Books4Life heeft een hele toffe selectie en daarom lukt het mij nooit om daar weer zonder boeken te vertrekken. Beetje jammer.

Particuliere goede doelen

Op Facebook worden regelmatig veilingen georganiseerd waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Ik zei het al, ik houd van goede doelen, dus bied ik daar weleens wat boeken aan. Nou is dat ook best wel wat gedoe, maar… karmapunten! Want zielige hondjes en katjes. Dus.

Nog meer goede doelen!

Ja, nog meer. 🙂 Organisatie www.readtogrow.eu zamelt Engels- en Franstalige boeken in. Ook een mooie bestemming, want hoe gaaf is het als met jouw oude boeken anderen kunnen leren lezen? Geweldig toch?

Familie, vrienden en aanverwante artikelen

Lezen is fijn en goed voor de mensch en bovendien heb ik een hele volle boekenkast, dus jij krijgt een boek en jij krijgt een boek en jij, jij krijgt ook een boek!

Dit waren mijn tips lieve lezers. Heeft iemand anders nog bestemmingen? Laat het weten, we horen het graag!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren