Pagina’s

wrap up juli

Over zwoele zomerdagen en nog maar een paar leestips

But here I am in July, and why am I thinking about Christmas pudding? Probably because we always pine for what we do not have. The winter seems cozy and romantic in the hell of summer, but hot beaches and sunlight are what we yearn for all winter.
Joanna Franklin Bell – Take a Load Off, Mona Jamborski

Juli was voor siësta’s

Drukte in juli? Ik dacht het toch niet. De bezigheden bleven bij mij thuis beperkt tot het starten van de vakantie, koel blijven (ik vond Mirjam’s idee hieronder erg doeltreffend) en veel lezen. Want bij dat laatste breekt het zweet je meestal niet meteen uit.

Hebben wij zo’n excuus nodig om te lezen? Natuurlijk niet, maar het voegde wel een mediterraans gevoel aan mijn leessessies in de achtertuin toe 😉

Online leestips
  • Juli was ook voor mooie, nieuwe plannen. Ogma’s Anita begon met haar eigen praktijk.
  • En voor iedereen die graag schrijft, bekijk dit bericht over een workshop bij Jolanda eens.
  • Astrid gaf ons zomerleestips, maar wat deed ze nu écht op vakantie? Lees het hier.
  • Niet op de wrap up foto in dit blog, maar wel gelezen: De 100-jarige man die door het raam klom en verdween. Hilarisch! Voor wie het boek al kent en er ook zo van heeft genoten: bij Biebmiepje kun je nu het vervolg winnen, ga snel een kijkje nemen op haar blog. Moet je sowieso eens doen.
  • Aangezien ik me altijd vooral op de heksen van Terry Pratchett heb gericht (geef me eigenlijk eens ongelijk), was ik wel blij met dit blog van Annemieke. Ik ga Death een kans geven!
  • Tot slot nog een lijst met inspirerende boeken voor de zomer. Voor een fijne dosis luchtige non-fictie.
Instagram van de maand

Ik houd altijd bij wat ik lees en het valt mij op dat ik schrijvers en schrijfsters goed met elkaar afwissel, maar dat moet wel zo blijven. Nieuwe inspiratie is dus altijd welkom. De accountnaam zegt het al, @leeseenvrouw staat boordevol geweldige boeken van vrouwen. Enjoy!

En de wrap ups van deze maand natuurlijk

wrap up juli

Mooie stapel hè? Van Uitgeverij Lebowski kreeg ik Planeet Paranoia en Uitgeverij Karmijn stuurde Vijf kinderen en Het op. Een wereld van verschil, maar beide geweldig om te lezen. Binnenkort kun je de recensies op Ogma verwachten. Voor Lees Magazine mocht ik ook weer wat leuks lezen en verder heb ik mij ook niet verveeld. Of je daar nog wat over terug leest op het blog? Misschien… Als je dat niet wilt missen kan je natuurlijk je e-mailadres invullen op onze site, dan krijg je elk nieuw verhaal lekker makkelijk online afgeleverd.

Wrap up juli

Maar deze maand wint Mirjam; 13 boeken. Niet dat het een wedstrijd is natuurlijk ;). Wie heeft er na het zien van deze stapel nog meer zo’n zin om alles van Thea Beckman te herlezen? Of zien jullie een andere favoriet?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren