Pagina’s

Atomic Frenchie

Atomich Frenchie: Sit. Stay. Rule.

Dit is Kirby. Kirby is een Franse bulldog en hij heeft het helaas niet zo getroffen met z’n eigenaren. Nadat ze hem uit het asiel gered hadden, ging het al snel bergafwaarts. Kirby werd mishandeld, uitgehongerd en vernederd. Vond Kirby zelf, dan. Kirby heeft namelijk een klein beetje last van het Napoleoncomplex. Compensatiegedrag voor je kleine gestalte, zeg maar.

Ik kocht Atomic Frenchie: Sit. Stay. Rule. omdat ik weer eens uit m’n comfortzone wilde. Een graphic novel leek me daarvoor erg geschikt. Maar ik wilde ook weer niet te ver uit die comfortzone. ? Met een graphic novel over een lieve schattige Franse bulldog? Toch?

 

Atomic Frenchie

 

Kirby is niet lief

Atomic Frenchie: Sit. Stay. Rule. wisselt tekeningen af met stukken tekst. Volgens de achterflap is het boek geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vond het soms behoorlijk gewelddadig. En Kirby maakt korte metten met het beeld dat de meeste mensen van Franse bulldoggen hebben. Kirby is dus helemaal niet schattig. Hij heeft gewoon een hekel aan mensen.

Kirby is wel erg ambitious: hij wil over de wereld heersen. Gelukkig toeval voor Kirby: hij ontdekt een kelder waar een soort ‘crazy professor’ woont. In de vorm van een spook. Deze professor geeft Kirby de superkracht van megasuperintelligentie en daar gaat Kirby, op zoek naar de beste manier om de macht over te nemen.

 

Atomic Frenchie

 

Tegenvaller voor Kirby

Helaas voor Kirby komt er wat tussen en dreigt de wereld ten onder te gaan. Niet handig, zo kan Kirby de macht niet overnemen. Dus besluit Kirby om ons dan toch maar te redden. Je zou bijna denken dat Kirby wel meevalt.. Maar toch laat ik Anne z’n boek maar niet lezen. We hebben niet nog een Frenchie met een persoonlijkheidsstoornis nodig.

Hoe het uiteindelijk afloopt met Kirby en zijn ambities? Geen idee, want er komen nog meerdere delen van Atomic Frenchie: Sit. Stay. Rule. Wachten dus. En daar ben ik zo goed in…

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b1a4bd6da285_selected-products” products=”9200000079034515″ name=”Atomic Frenchie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren