Pagina’s

wat leest Astrid

Astrid vertelt: over lezen in de vakantie

Vakantie – het eerst waar ik dan aan denk is de stapel boeken die ik vroeger meenam als ik met mijn ouders en twee zussen vier weken op vakantie ging. Mijn ouders hadden me eerst een limiet opgelegd van een aantal boeken (hoeveel, dat weet ik niet meer), maar omdat ik ieder jaar dikkere boeken uitzocht om te lezen werd het op een gegeven moment een bepaald gewicht. Althans – dat verhaal heb ik er van gemaakt. Maar zoals ik op mijn eigen blog wel eens zeg: mijn geheugen is niet altijd even betrouwbaar en ik mag best graag een verhaal wat mooier maken.

 

Nergens heen zonder boek of e-reader!

Maar lezen en vakantie gaat voor mij wel hand in hand, dat is wel zeker. Ik lees zelf ook veel Engelstalige boeken, waardoor ik vaak op vakantie ook boeken kocht. Handig – want dan hoefde ik niet zo veel te sjouwen met een stapel boeken. Ik kan echt hele avonden lezen op vakantie, maar ook als mijn man ‘even’ een platenzaak ingaat pak ik vaak mijn boek erbij. Heerlijk! Inmiddels ben ik eindelijk ook aan de e-reader en dat maakt het nog makkelijker om door te lezen – niet alleen tijdens de vakantie trouwens, ik ga nu echt nergens meer heen zonder een boek of mijn e-reader in mijn tas. Daardoor heb ik mijn stapel met nog te lezen boeken al lekker kunnen inkorten!

 

lezen in de vakantie

 

Dikke pillen

En dan nu de tips! Want daar gaat het tenslotte om. Tineke vroeg vijf tips – ik heb er iets meer voor je… Allereerst twee omvangrijke boeken. Die lees ik graag; korte verhalen zijn niets voor mij. Zit ik net in het verhaal, is het al weer uit. Tijdens drukke werkweken lees ik toch vaak liever een wat dunner boek. De dikke pillen, die bewaar ik dus voor de vakantie. Voor de komende vakantie heb ik 4321 van Paul Auster bewaard; een boek dat me enorm fascineert. Een epos dat ik tijdens een eerdere vakantie las en wat een van mijn favorieten is: Oorlog en vrede van Tolstoj. Met alle Russische namen niet een boek dat je even tussendoor leest, maar als je dan op vakantie lekker avonden door kunt lezen ontdek je een prachtige wereld. Anna Karenina las ik ook tijdens een vakantie trouwens, net als de Max Havelaar.

 

Series

Iets waar ik ook een voorkeur voor heb: series. En ook die lees ik graag op vakantie, omdat ik me dan helemaal onder kan dompelen in een andere wereld. Ik lees namelijk vaak young adult series, wat ik dan weer een mooi contrast vind met de (letterlijk en figuurlijk) zware literatuur van Auster en Tolstoj. Een serie waarvan ik de eerste vier delen achter elkaar uitlas tijdens een vakantie in Amerika: Throne of Glass (Glazen Troon) van Sarah J. Maas. Ik dacht dat het de hele serie was, maar helaas: ik wacht nog op het laatste deel. Afgelopen vakantie begon ik aan The old man’s war; iets minder een serie om echt achter elkaar uit te lezen, omdat de verhalen per boek wel rond zijn. Maar ook een aanrader en weer eens heel wat anders. Tipje van de sluier: als mensen op aarde 75 worden, kunnen ze kiezen om als soldaat in de ruimte te gaan vechten. Ik was meteen verkocht toen ik dat las….

 

Crime

Mijn laatste tip zijn twee crime-series. Ik lees ze niet achter elkaar, omdat ik dan op een gegeven moment denk ‘het is wel veel van hetzelfde.’ Maar ik vind beide series heel knap geschreven, dus als ik denk ‘wat zal ik eens lezen’, dan grijp ik regelmatig terug op deze twee. De eerste is de serie rondom Jack Reacher van Lee Child. In willekeurige volgorde te lezen. En de tweede heb je misschien al met regelmaat in de boekwinkel zien liggen: de serie rondom Helen Grace van M.J. Arlidge. Wel in de juiste volgorde te lezen!

Ik wens je een vakantie vol boeken toe – hopelijk heb ik je kunnen inspireren!

Dit was een gastblog van Astrid over haar favoriete zomerboeken. Wil jij ook vertellen wat jij de beste boeken vindt voor tijdens de vakantie? Mail dan naar contact@ogma.nu

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b27cada81edb_selected-products” products=”9200000074537189,9200000051566481,9200000071379943,9200000079592455,9200000047159164″ name=”vakantielezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren