Pagina’s

Minimalistische Boekenkast

Erin & Eruit: Project lees-eerst-je-eigen-kast-eens-leeg

Een vliegende start! Ja die maakte ik echt wel toen Mirjam mij haar Erin & Eruit idee vertelde. Want een goede thuisbibliotheek is één ding. Maar een kast met boeken hebben waarvan je heel veel eigenlijk niet wilt lezen en je dan toch elke keer weer naar die verplichte nummertjes staat te staren…. Nope!

 

Tips & Trucs

Dus ging ik ook aan de slag met de tips die Mirjam en ik bespraken. En waar ze voor jullie, de Ogma lezer met wellicht wel dezelfde problematische kast, een fantastisch blog over schreef. En zo ruimde ik in de eerste maanden van het jaar maar liefst, (zonder problemen en volledig pijnloos) 80 boeken op. Ik maakte er mensen blij mee in onze Erin & Eruit weggeefgroep (doe ook mee, want one girl’s trash is another girl’s treasure hè), deelde uit onder vrienden en familie en mijn minibieb barst uit zijn voegen.

 

Minimalistische Boekenkast

Pardon mevrouw? Waar is Een avontuur met een staartje gebleven?

 

196

Na al dat geruim bleven er nog flink wat boeken over die ik zeker wél wil lezen. Maar liefst 196. En ook daar heb ik sindsdien goed mijn best op gedaan. Ik heb er inmiddels 18 weg gelezen. Pfff, het lijkt wel werken. Of dweilen met de kraan open. Want met 40 nieuwe werken op de plank schiet het nog niet op… Hoe komt een mens in een maand tijd aan 40 boeken?

  • Een bezorging van DHL met een kaartje van Mirjam met daarop deze boodschap: “Mirjam 16 Eruit, Tineke 16 Erin ;)”  Tja….
  • Oh kijk, andere lezers ruimen ook op in de Erin & Eruit groep. Nee niet reageren, niet reageren, niet reageren. Gereageerd. Shit.
  • Ik ga alleen spullen wegbrengen naar de kringloopwinkel. Niet binnen kijken. Nou eventjes dan.
  • Hé, vind ik zomaar een boekenbon in een hoekje van mijn portemonnee!
  • Jolanda komt langs en neemt mee. Je raadt het al. Geen bloemen inderdaad.

 

Minimalistische boekenkast

Heb ik een minimalistische boekenkast? Nee, en die zal ik ook nooit krijgen. Gelukkig maar, want van het idee om zonder leesvoer te zitten krijg ik prompt het koude zweet. Toch heb ik mijn doel wel bereikt. Alles wat ik nu heb wil ik heel! erg! graag! lezen! Ook al die nieuwe boek waren dus welkom. Alles wat er nog staat dat ik al heb gelezen? Geliefde favorieten die ik ten alle tijden met plezier kan herlezen. Dat is wat mij betreft hoe een goede thuisbibliotheek er uit moet zien. Wat doet het aantal er dan nog toe?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren