Pagina’s

Company of Liars

Het begin van de zomer

The beauty of that June day was almost staggering. After the wet spring, everything that could turn green had outdone itself in greenness and everything that could even dream of blossoming was in bloom and blossom. The sunlight was a benediction. The breezes were  so caressingly soft and intimate on the skin as to be embarassing.
Dan Simmons, Drood

 

Wat we lazen in juni

Hekserige samenzweringen, Shakespeariaanse seks, literatuur, problematiek in het Midden Oosten en heel veel detectives….

gelezen in juni

Nou ik heb flink mijn best gedaan toch? “Ik snap niet dat jij zo veel kunt lezen…” hoor ik dan vaak. Is niet zo moeilijk hoor. De tv uit laten, niet schoonmaken, kinderen verwaarlozen en met niemand afspreken. Persoonlijke hygiëne wordt in mijn ogen ook zwaar overschat.

Ik kreeg van Mirjam ook een stapeltje door:

 

Hartstikke leuke boeken hoor, maar wat ik vooral indrukwekkend vind is dat ze een Funko Pop heeft die sprekend op haar lijkt. Met boek en al nondeju. Dat! Wil! Ik! Ook! Oh kijk en een boek dat bij mij ook al een tijdje op de to-be-read stapel ligt; Company of Liars al heb ik hem in het Nederlands en dan heet hij Het Gezelschap van Leugenaars. Toch eens aan beginnen? Ze schreeuwde nog net niet door Whatsapp heen: jaaaaaaaaa!

 

Leuks bij anderen

Jullie kennen George Krul nog? Kim Heijdenrijk schreef Op zoek naar George, waarin ze na het vinden van een ansichtkaart op zoek gaat naar de afzender van de kaart en een geweldig boek heeft geschreven over het leven van een gewone man in de 20e eeuw. Het enige wat er aan dat boek ontbrak was een foto van George. Maar ze kreeg onlangs een verrassing

Bij The Black Sheep Indie hebben ze deze zomer hèt cadeau voor boekenwurmen: een gratis superdik zomerboek! Een boek vol verhalen van The Black Sheep Indie auteurs, dus ga snel even kijken.

Een leuke recensie van een boek dat ik wel heel graag wil lezen. Gewoon, omdat ik vlakbij woon.

 

Nog meer leugenaars

Nog even over dat Gezelschap van Leugenaars. Toen ik Mirjam vroeg welk boek in juni op haar het meeste indruk heeft gemaakt was dat dus zonder twijfel The Company of Liars. Ja die Karen Maitland die kan er wat van. Jolanda werd laatst ook al zo blij van een project waaraan zij mee heeft geschreven (lees hier meer) en vorige zomer las ik Uilendoder, ook zo’n boek waar je leven een beetje leuker van wordt. En we zijn niet de enige fans, kijk hier maar eens. Juni was dus “Hoera voor Karen Maitland maand”.

 

Karen Maitland

#ogmazomerswap

Wie doet er mee aan de zomerswap? En zijn jullie al nieuwsgierig naar wat de postbode volgende week bij jullie gaat brengen? Er kwamen best veel berichten binnen van lezers die toch nog hadden gemist dat er een swap werd georganiseerd en dat ze juist zo graag mee hadden willen doen. Dus wat zeggen jullie er van: een kersteditie? Maar dan met een veel langere aanmeld- en voorbereidtijd.

Vergeet niet om ons te laten zien wat je hebt gekregen. Gebruik #ogmazomerswap of stuur een foto via Facebook of contact@ogma.nu Vinden we gezellig!

zomerswap

Instagram van de maand

Mirjam is al een tijdje enorm enthousiast over een bepaalde boeken familie en ik snap nu waarom. Ik viel als een blok voor deze geweldige foto. Ga dat volgen!

En hebben jullie je boeken al klaar liggen voor deze zomer?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren