Pagina’s

Inspector Singh

Inspector Singh

Mensen, ik heb er weer één, een wat humeurige, sikkeneurige en eenzelvige inspecteur! Hij heet Inspector Singh, komt uit Singapore en ik vind ‘m geweldig. Hij heeft een aantal onhebbelijkheden net als de andere inspecteurs waar ik eerder al over schreef, hij is te dik, rookt te veel en is nogal ongeduldig. Maar… hij lost wel iedere moord op waaraan hij werkt. En in A Curious Indian Cadaver heeft hij een bijzondere sidekick: zijn vrouw, Mrs. Singh.

Inspector Singh is sick of being on sick leave, so when Mrs. Singh suggests they attend a family wedding in Mumbai he grudgingly agrees – hoping that the spicy Indian curries will make up for extended exposure to his wife’s relatives.

Unfortunately, the beautiful bride-to-be disappears on the eve of her wedding – did she run away to avoid an arranged marriage, or is there something more sinister afoot? When a corpse is found, the fat inspector is soon dragged into a curious murder investigation with very firm instructions from Mrs. Singh to exonerate her family. But as he uncovers layer upon layer of deceit, he knows it isn’t going to be that easy…

 

Inspector Singh

 

Inspector Singh & Mrs. Ramotswe

Volgens de Daily Record is Inspector Singh ‘As compelling as McCall Smith’s Precious Ramotswe’. Huppekee, ‘Erin & Eruit Challenge’ vergeten, daar ging Inspector Singh op mijn stapel bij Books4Life. Zo’n fijne winkel! De Daily Record heeft gelijk, het is een fijn tussendoortje. Het werd me niet helemaal duidelijk waarom Inspector Singh op ziekteverlof is, tussen de regels door begreep ik dat hij iets niet helemaal volgens het boekje had gedaan tijdens een onderzoek in Cambodja. Past helemaal bij het type, toch?

Hoewel het boek lekker voortkabbelt snijdt het ook gevoelige onderwerpen aan. Het begint met de moord op Indira Gandhi door haar Sikh-lijfwachten. Deze moord leidde tot onlusten in India, waarbij veel Sikhs omkwamen, vermoord door hun dorpsgenoten. Zo ook de vader van de hoofdpersoon in dit boek, Ashu Kaur. Ze staat op het punt om op te trouwen als ze vermist raakt.

 

Inspector & Mrs. Singh

Niet lang daarna wordt haar lichaam gevonden – verbrand. Moord? Zelfmoord? Inspector Singh wordt gevraagd de zaak discreet te onderzoeken en Mrs Singh helpt hem. Zou het om eerwraak gaan, omdat Ashu een relatie had met een Moslim? Die dus niet haar verloofde was. Of was het haar vriend, omdat ze ging trouwen met een ander? Het was een gearrangeerd huwelijk en daar weet Inspector Singh alles van:

The haughtiness of pedigree, thought Singh admiringly. He wished he had some of that. Then Mrs. Singh would have known her place from the very beginning. She’d arrived demure and biddable but it wasn’t long before her Stalinist tendencies had become apparant and now their home was run like a gulag with him, Inspector Singh of the Singapore Police, the sole prisoner.

Gezellig. 😉

 

Mr. Singh en jij

Inspector Singh is bijzonder geschikt op een strandstoel, aan het zwembad, met een cocktail. Of gewoon in de achtertuin. 🙂 Je leert wat over de geschiedenis en de cultuur van India, je lost samen met Inspector Singh een moord op en je wordt goed vermaakt. Kom maar door met de andere delen, zou ik zeggen.

O ja, Shamini Flint komt uit Singapore en met Inspector Singh zet ik Singapore dus op de kaart voor ‘Met Ogma de wereld rond’!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5aeb31d46e317_selected-products” products=”1001004011725403″ name=”Inspector singh” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren