Pagina’s

Tante Ogma

Tante Ogma weet raad! Met welke boeken versla je de melancholie?

Al een half jaar staat Ogma’s tante lezers ter zijde met raad en boekentips bij dringende dilemma’s en problemen. En dat doet ze zonder een blad voor de mond te nemen!

 

Beste tante Ogma,

Ik zie het even niet meer zitten. Ik was tot voor kort een vrolijk en levenslustig iemand, niets was me teveel. Maar sinds een incident met een goede vriendin van mij, waar ik verder niet teveel over kwijt wil, is dit drastisch veranderd. Ik heb geen enkele lust meer om naar buiten te gaan en van het leven te genieten. Blijheid is bij mij op dit moment dan ook ver te zoeken. Omdat ik door die recente ontwikkelingen gemerkt heb dat boeken een behoorlijke invloed kunnen hebben op hoe ik mij voel, wil ik u om raad vragen. Wat kan ik lezen om me weer wat op te beuren? Is er nog redding mogelijk, of ben ik gedoemd om me altijd zo blijven voelen?

Neerslachtige groeten,

S.T. te R.

 

Tante Ogma

 

Beste S,

Wat vervelend dat je je zo voelt. Ik kan me voorstellen dat als je normaal altijd vrolijk voelt zulke gevoelens rauw op je dak komen vallen. Maar het is nu eenmaal zo dat vervelende zaken er gewoon bij horen. Niet leuk, maar ook niet te vermijden. En het goede nieuws is dat het uiteindelijk weer over gaat. Niet zo snel als je wilt misschien, maar uiteindelijk gaat alles voorbij, ook nare dingen.

Heb je daar nu iets aan? Misschien niet. Wat wel gegarandeerd werkt is het lezen van deze boeken: De Vrouw van de Boekbinder door Belinda Starling, De Onschuld van Tracy Chevalier en Stella’s Minnaar van Terry McMillan. Dit zijn stuk voor stuk boeken die je achter zullen laten met een glimlach op je gezicht en een warm gevoel van binnen.

 

Met welke boeken versla je de melancholie?

 

Het leven is niet zwart-wit, niet een en al vrolijkheid en hiep hiep hoera. Maar ook geen smeulende puinhoop en grauwe misère. Een beetje van beide misschien. En gelukkig bestaan er boeken om ons aan de gouden randjes aan grijze dagen te herinneren. En bossen. Want wandelen in de natuur schijnt ook goed te zijn voor dit soort neerslachtigheid. Deze tante is meer van het binnen zitten, maar het kan geen kwaad om beide eens uit te proberen. Ik wens je veel succes, en minstens zoveel leesplezier, toe.

Opbeurende groeten,

tante Ogma

 

Heb jij nu ook een probleem waar je graag een oplossing in de vorm van boeken op zou willen (en je bent niet bang voor tante Ogma’s ongezouten mening), laat het ons dan weten op contact@ogma.nu

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a68bdf4067c2_selected-products” products=”1001004004464194,1001004005733726,666795098″ name=”opbeurende boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

One Comment

  • Esther

    27 juni 2018 at 09:04

    Als ik wil ” troostlezen” lees ik altijd Rosamunde Pilcher, boeken vol knapperende haardvuren,bossen bloemen,whiskey en engelse stiff upper lip
    Keep Calm and Carry on mentaliteit. Knap je zo van op ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren