Pagina’s

dit boek moet je lezen

“Mam, dit moet je lezen!”

Meestal ben ik degene die in de bibliotheek of boekwinkel zo een beetje onopvallend wat boeken onder de aandacht probeert te brengen bij mijn dochters. Omdat ik ze vroeger zelf heb gelezen en er dol op was. Omdat ik er goede recensies over heb gelezen. Of leuke Instagram posts heb gezien over de nieuwste kinderboeken.

In deze gevallen waren de rollen volledig omgedraaid. Regelmatig hoorde ik haar schaterlachen en werd ik getrakteerd op een passage die ze al hinnikend van plezier aan mij voorlas. “Dit boek moet je lezen mam! Echt!”

Podkin Eenoor – Kieran Larwood

Inmiddels is ze druk bezig in deel twee. Want bij deel één zat ze werkelijk weg te dromen en te zuchten. ‘Het is net De Hobbit, maar dan met konijnen!’ Het is dan ook een echte fantasy raamvertelling, waarbij een bard vertelt over de grote held Podkin Eenoor en zijn strijd tegen de verschrikkelijke Goroms. Volgende stap, De naam van de wind?

Merel Jansen – Will Mabbitt

‘Ik wil zo graag deel drie hebben, dan heb ik de serie compleet. En jij hebt toch ook heel hard gelachen om DE DAAD? Dan wil jij toch ook het derde deel lezen?’ Dat klopt, ik heb me een scheur in mijn broek gelachen om Merel, het meisje dat wordt ontvoerd door piraten omdat ze in haar neus peuterde en de buit vervolgens opat (de daad). Wat ze niet weet is dat Merel Jansen en het einde der tijden klaar ligt voor haar verjaardag. Sssssttt, niet verklappen hè.

Het leven van een loser – Jeff Kinney

Ja wie kent de Loser boeken niet? Bij dochter nog net iets geliefder dan de mutsen dagboeken. Hoe vaak ik het verhaal al niet aan heb moeten horen van een wagenziek varken dat een kilo spekjes uitbraakt… Ik geniet enorm van het giebelende kind als ze Loser dagboeken leest, maar zelf trekt het me echt niet. Doe me dan dat eenorige konijn maar. Dat vond ze een goed compromis.

Ik ben Vincent en ik ben niet bang – Enne Koens

Over dit boek was ze zo enthousiast. ‘Het is zo geweldig. Je leert alles over survivallen want het gaat over een jongen die daar alles over weet en hij wordt gepest totdat er een nieuw meisje in de klas komt. Het is grappig en zielig en het is spannend.’ Vervolgens werd ik een week lang op (best wel goede) moppen uit het boek getrakteerd. Dus las ik op een avond Ik ben Vincent en ik ben niet bang ademloos uit. Zo, dat kwam binnen! Wat een prachtig verhaal met een fantastische boodschap:

‘…En ik zal je nog iets vertellen: normaal bestaat helemaal niet.’
‘Niet?’
‘Want niemand weet precies wat het is. Weet jij wat het is?’
Ik heb daar al heel vaak over nagedacht, maar nog nooit een goed antwoord op gevonden. ‘Normaal is wat de meeste mensen normaal vinden?’ probeer ik.
‘Nee, normaal is wat iedereen dénkt dat de meeste mensen normaal vinden.’

Ik hoop dat ze het voor altijd onthoudt.

Kleine zus liet zich niet buiten sluiten en wil jullie ook nog een stevige aanrader geven. Windje gaat over olifant Jan die het niet inhouden kan. En jullie begrijpen natuurlijk wel welke pagina’s het aller-, allergrappigst zijn. Want dat soort humor doet het bij de zusters dus het beste. Nice!

[bol_product_links block_id=”bol_5b046b14a7478_selected-products” products=”9200000075055794,9200000052165434,9200000075900831,9200000075700070,9200000059583246″ name=”dit moet je lezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren