Pagina’s

Ready Player One

Back to the eighties – Ready Player One

Had jij in de jaren 80 ook een matje in je nek, of zo’n fijne getoupeerde kuif? Droeg jij ook een high waist jeans en mouwophouders? Dan is Ready Player One echt het boek voor jou! En de film, btw. Heb je de jaren 80 niet zo bewust meegemaakt? Ook doorlezen, want hierna weet je precies waarom je het boek moet lezen en de film moet zien.

 

Talk nerdy to me – Ready Player One – the movie

De boyfriend en ik hadden een dag vrij en het regende, dus: let’s go to the movies! Ik wist niet goed wat ik van Ready Player One moest verwachten, want ik had begrepen dat het nogal een ‘nerd film’ was. Ik besloot het maar als een leuk uitje te zien, met wat lekkers erbij is iedere film wel okay, toch? Wow, wat een happy surprise, het was gaaf! Ruim 2 en een half uur zat ik op het puntje van onze love seat. Boyfriend wilde nog wat dingen uitleggen, maar na een paar keer ssst snapte hij mijn hint: “Laat maar, ik kijk ‘m zo wel.” Hallo, ik ben ook een kind van de 80’s!

 

Ready Player One

 

Ik ben misschien (nou ja… 😉) wel een boekennerd, maar ik heb dus niets met Atari, Pacman en andere computerspelletjes. En science fiction is ook niet echt mijn genre. Maar Ready Player One is geweldig. Toffe acties, mooie effects en zelfs wat romantiek. Hoewel dat laatste van mij iets minder had gemogen. Heel knap gedaan, de film was high-tech en nostalgisch tegelijkertijd, me like!

 

Ready Player One – het boek

Toen ik de bioscoopzaal uitstuiterde wist ik meteen dat ik het boek ook MOEST lezen. Ik was nog niet klaar met Ready Player One. Volgens de boyfriend waren film en boek heel verschillend en dat klopt! En allebei zijn ze heel erg goed. Het boek is wat ‘nerdier’ dan de film, er zitten meer stukken over bijvoorbeeld de jaren 80 computerspelletjes in. Als je dat soort informatie niet zo boeiend vind, geen man overboord, je kunt het boek nog steeds heel goed lezen. Gewoon wat stukken skippen. 😉 En vind jij dat wel tof, dan word je van het boek nog blijer dan ik al werd.

Kortom: kijken dus. En lezen. Want heel erg gaaf. Allebei. En niet alleen als je nostalgisch aangelegd bent, maar ook als je van high-tech en geschiedenis houdt. Want met Ready Player One krijg je een heel gaaf geschiedenislesje over de jaren 80 en dat in slechts 2,5 uur. Of in iets minder dan 400 pagina’s. Makkelijk toch? Ik zeg: doen.

En als je nu denkt, wat leuk, ik ga mijn mat / permanentje / outfit met schoudervullingen delen op Ogma: vooral doen. Graag zelfs. Vinden we gaaf. 😊

 

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren