Pagina’s

De Slaapster en de Spintol

De Slaapster en de Spintol

I like stories where women save themselves
Neil Gaiman

Ik houd van Neil Gaiman.

 

Mijn dochter ook, lees maar wat zij er over te vertellen heeft:

Het boek gaat over een koningin die hoort van de dwergen dat er een slaapziekte verspreidt wordt over het land. De koningin stond op het punt te trouwen en was bezig met de voorbereidingen, maar toen ze dat hoorde zei ze dat de bruiloft wel kon wachten en ging met de dwergen op weg naar het dorp. Toen ze daar aan kwam sliep iedereen overal. Tijdens het werk of op straat bij de voordeur, en de dieren sliepen ook. Ze ging naar een oud en vergeten kasteel en vond een slapend meisje en een oude vrouw met een spintol…

Het verrassingselement verklap ik niet.

 

De Slaapster en de Spintol

 

Ze liet haar verloofde halen en zei dat hij zich niet zo moest aanstellen en dat ze heus nog wel gingen trouwen, ook al was hij maar een prins en zij een koningin, en ze aaide hem onder zijn mooie kin en kuste hem tot hij glimlachte.
Ze liet haar maliënkolder halen.
Ze liet haar zwaard halen.
Ze liet proviand halen, en haar paard, en toen reed ze het paleis uit, naar het oosten.

 

Dochter verslond het boek en natuurlijk wilde ik weten waarom:

Het bijzondere vond ik dat de koningin zo dapper was en de tekeningen waren zoooooo mooi getekend dat ik dacht dat mijn vader het niet kon na tekenen maar het verrassingselement kon niet stuk.

Ik kan het alleen maar met haar eens zijn. Neil Gaiman herschreef twee klassieke sprookjes, husselde ze door elkaar en maakte er een ietwat duister kort verhaal van, maar toch doorspekt met fijne humor. De illustraties maken er een prachtig geheel van. Is het een kinderboek? Is het een prentenboek voor volwassenen? Wat mij betreft is het een boek voor alle leeftijden. Deze keer leenden wij De Slaapster en de Spintol uit de bibliotheek, de volgende keer lees ik hopelijk voor uit mijn eigen exemplaar 😉 .

 

De Slaapster en de Spintol

Herkenbare blik. Zo word ik ook vaak wakker…

 

Slaapsters en draken

Deze koningin kietelde haar eigen prins door zijn baard en zei dat hij De Slaapster en de Spintol écht moest lezen. Zoet sloeg hij het boek open en na een tijdje glimlachte de prins, kuste zijn prinsessen en vroeg of ze die dag nog draken gingen verslaan.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b04088d89d9e_selected-products” products=”9200000079270611″ name=”slaapster en de spintol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren