Pagina’s

Suzannah Lipscomb

Tijdreizen naar Tudor Engeland en de 4 leukste docu’s op Youtube

Hoeveel boeken lees jij tegelijk? Lees je eerst trouw het ene boek uit voordat je in een nieuwe begint, of ligt er overal wel eentje voor je klaar? Op je nachtkastje iets dat niet te spannend is voor het slapen gaan. Iets met korte verhalen of een stripboek op de wc (wel zo fijn voor je huisgenoten om daar niet De ontdekking van de hemel uit te gaan zitten lezen). En dan nog Het Belangrijke Boek Van Dat Moment natuurlijk.

 

Type 2

Ik ben dus zo iemand die in meerdere boeken tegelijk bezig is. Een roman, iets non fictie-achtigs, wat korte verhalen en dan kan ik het niet laten om tussendoor nog eens een bibliotheek boek van mijn dochter te pakken. Vooral David Walliams kan ik niet weerstaan ;).

A Visitor’s Companion to Tudor England is mijn non fictie van het moment en het vordert heel erg langzaam. En dat terwijl ik een echte snellezer ben. Betekent dit dat het een slecht boek is? Of dodelijk saai? Dat laatste wil nog wel eens voorkomen bij een historisch relaas… Maar nee op dit alles, het is juist bijzonder fascinerend!

 

Reisgids door de 16e en 17e eeuw

Dr Suzannah Lipscomb heeft namelijk een reisgids geschreven langs alle bezienswaardigheden uit Tudor Engeland. Kastelen, paleizen, landhuizen, kloosters en andere plaatsen waar je tegenwoordig nog een spoor van de Tudor bewoners terug kunt zien bespreekt zij in dit boek. Elk hoofdstuk een andere locatie, met daarbij de verhalen van de bewoners, de geschiedenis van hun familie en de plek waar zij woonden. Heerlijk! Maar zo veel informatie, dat één hoofdstuk per dag meer dan voldoende is voor je Tudor fix.

 

Suzannah Lipscomb

 

En om nu heel eerlijk te zijn… Ik vind dat Suzannah Lipscomb nog veel mooier vertelt dan dat ze schrijft. Inmiddels heb ik al heel wat van haar documentaires op Youtube zitten bingen. Wist je dat je best wel een amateur historica kunt worden tijdens het vouwen van de was? Neem A Visitor’s Companion to Tudor England vooral mee op vakantie als je het kanaal oversteekt, maar als je nu meteen een paar uur over hebt dan mag je deze smakelijke docu’s zeker niet missen. Enjoy!

 

Bloody tales of the Tower:

 

Elizabeth I

 

Witch Hunt – a century of murder

 

Hidden killers of the Tudor home

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren