Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Ik kreeg iets cadeau waarvan ik niet wist dat ik het nodig had (en nu willen jullie het ook!)
Swap voor boekenwurmen

Ik kreeg iets cadeau waarvan ik niet wist dat ik het nodig had (en nu willen jullie het ook!)

Op een saaie, druilerige dinsdagmiddag kom ik thuis aan met mijn vermoeide kinderen en een fiets afgeladen met saaie en inmiddels ook wat druilerige boodschappen. Waarom heb ik geen chocolade meegenomen? Of drank? Op hetzelfde moment arriveert ook de postbezorger met een mysterieus pakket. Een heel vrolijk versierde, custom gemaakte Ogma box!

Ogma's Official, Opulant & Original Oh La La Box

Hier is duidelijk tijd, aandacht en liefde aan geschonken en ik meende het ‘handschrift’ te herkennen. Bovendien was de doos best zwaar. Snel ruimde ik alle schoolrommel en boodschappen op, voederde de kinderen en ging er eens rustig voor zitten om heel ongeduldig de doos open te scheuren.

Achterop een echte, vintage ansichtkaart wordt alles duidelijk. Ogma collega Jolanda zit achter de grote verrassingsbox! En het thema is ‘Enjoy England’!

Ogma's Official, Opulant & Original Oh La La Box

En dat het eerste cadeau dat je ziet bier mét chocolade is. “It must be beer ‘o clock somewhere…” murmelde ik zachtjes voor me uit..

Ogma's Official, Opulant & Original Oh La La Box

Een volgende blik in de doos beloofde nog meer troostrijke dingen; Beecham Pills? Met opium? Er bleken bonbons in het blikje te zitten, voor bij de heerlijke Earl Grey thee. En alsof ze het ruiken hè?
“Wat zit er in dat blikje mama?”
“NIKS! Ga maar even tv kijken.”
Heel veel boeken, nog meer drank, een sjiek kopje, vast een aantal plattegronden voor onze volgende trip naar Londen, heerlijke verzorgingsproducten. Zelfs iets waar meneer Ogma blij van werd. Want Victorian Farm, daar kijkt hij ook graag naar. Ik wist niet dat ik dit wilde, want Jolanda heeft er niet mee geadverteerd en ik heb het niet besteld, maar ik kreeg zo maar een doos vol lieve cadeautjes waar ik echt wat aan heb.

Swap voor boekenwurmen

Een tijdje later deden Mirjam en ik mee aan de swap voor boekenwurmen, georganiseerd door @mimstasjes op Instagram. En weer werd ik verrast met een doos vol blijheid!

Om een lang verhaal kort te maken….

Dit vonden we zo leuk dat we besloten om een Ogma zomer swap te organiseren. Doen jullie mee? Mail naar contact@ogma.nu en geef door:

 • Wat je graag leest,
 • wat je favoriete vakantieland is,
 • of je nog andere hobby’s hebt naast lezen,
 • en natuurlijk je adres.
 • Doe dit voor maandag 11 juni!

Maandag 11 juni ontvang je dan van ons de gegevens van je zomer swap maatje. Maak voor diegene een zomers boekenpakket. Daar zit in:

 • Een boek. Duh! Tweedehands uitgezocht uit je eigen boekenkast (of als je echt niks kunt vinden misschien een klein uitstapje naar een kringloopwinkel?)
 • 3 dingen die als het even kan passen bij het boek, het vakantieland of de hobby van je swap maat.
 • Shop in je eigen kasten of bij de kringloopwinkel. Of maak zelf iets moois. <3
 • Verstuur je goodiebox op 2 juli.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren