Pagina’s

tips en trucs voor een lege boekenkast

Erin & Eruit: 6 tips en trucs voor een lege boekenkast

Iemand nog tips en trucs nodig, zodat je boekenkast niet nog voller wordt? Deze ervaringsdeskundige deelt tips en vertelt hoe succesvol haar pogingen (dat zegt al genoeg…) de afgelopen tijd waren.

 

tips en trucs voor een lege boekenkast

 

1. Vermijd de boekhandels

Dat ging de afgelopen maanden best goed. Totdat ik met Miss Anne even ging kijken of ze bij Augustinus in Nijmegen nog een exemplaar van Ronja de Roversdochter hadden. Wat een leuke mensen werken daar! Met boekverkoper #1 deden we een gezellig keuveltje over een dame die daar in de buurt woonde en een gruwelijke hekel had aan honden. Wijze raad: Anne niet laten toiletteren. Van boekverkoper #2 kreeg Anne snoepjes en hij vertelde zo leuk over zijn hond die ook uit het asiel kwam dat ik daar wel iets MOEST kopen. Dat snappen jullie wel, toch?

2. Ga niet naar Little Free Libraries

Ja, dat ging dus niet lukken, hè? Waar moest ik anders al die … boeken laten? Maar goed, ik heb me behoorlijk weten in te houden. Behalve in Venray dan, waar ik met een flinke stapel naar huis ging. Voor niks nog wel! Okay, ik bracht ook zo’n 3 boeken in en niet alles was voor mij.

3. Stel een quotum in, hoeveel boeken je per week / maand / jaar mag kopen.

Check! Van mezelf mag ik nu nog 1 boek per maand kopen. Bij Amazon dan, want daar zijn ze echt megagoedkoop. Ideeën doe ik op Instagram op en dan mag ik er 1 kopen van mezelf. Dat ging 2 maanden goed, tot ik er toch weer 2 kocht. Want die sneakerds van Amazon, die onthouden wat je gekocht hebt en geven je suggesties voor toekomstige boekaankopen. Gemeen, hoor!

4. Helemaal niets kopen.

O ja, dat is natuurlijk ook nog een optie. Dat gaat dus niet meer lukken, maar ik stel mijn aankopen wel uit. Dus als ik een tof boek voorbij zie komen, dan schrijf ik ‘m op een lijstje en als ik dan weer dat ene boek van de maand mag kopen… Dan check ik dat lijstje. Gaat best goed.

 

Valentijn

5. Zoek alternatieven

Weten jullie die toffe tas nog, van de Penguin? Iemand vroeg of dat een leuk boek was, die ‘Body in the Library’. Umm…. Geen idee, niet gelezen. Kan niet hè? Normaal had ik dan al aan de knoppen bij Amazon gezeten, nu besloot ik de film te kijken. Die helaas boooooring was, want stokoud dus er zat totaal geen vaart in en dan het was ook nog eens de verkeerde Miss Marple. Dus maar weer uitgezet en gewoon een boek gaan lezen. Want dat is natuurlijk tip nummer 6:

6. Gewoon gaan lezen!

O ja, dat kan natuurlijk ook. 🙂 Nou lieve lezer, doe er je voordeel mee!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

 • anitawillems

  2 juni 2018 at 18:31

  En niet te vergeten de openbare bibliotheek!
  Achterflap interessant? Reserveren. Lenen en lezen.
  Uit? Weer terug.
  Leuk voor de heb? Dan op het verlanglijstje.
  Mwoah? Ben jij blij dat je ‘m niet gekocht hebt!
  Niet om dóór te komen? Pfff…rap weer terug en snel vergeten.
  Scheelt enorm in ruimte en geld!

  Beantwoorden
  • Mirjam

   4 april 2019 at 13:16

   Ik zie je reactie nu pas. 🙂 Natuurlijk, de bieb! Je hebt helemaal gelijk. Ik heb alleen m’n abonnement opgezegd omdat ik merkte dat ik naar de bieb bleef gaan terwijl mijn ‘to be read’ kast steeds voller werd.. Als m’n kast leeg is, word ik weer lid van de bieb heb ik me voorgenomen. Nu nog alleen even die kast leeg. 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren