Pagina’s

Ogma boekenblog

Meimaand migrainemaand

Gezellig! Een maandoverzicht, met een kijkje achter de schermen, links naar leuke sites die we tegenkwamen of gewoon het mooiste wat we zelf schreven hè ;). Dat is last minute werk natuurlijk, want tot op de laatste dag van de maand kun je de gekste, liefste, leukste, grappigste, vul maar in dingen tegen komen. Sorry, deze maand geen gezelligheid. Op deze fantastische foto van Mirjam haar gelezen boeken in mei na dan <3

meimaand

Kaboom

Ik begon met Ogma omdat ik geen werk meer had. Omdat werken even niet meer ging. Ik heb namelijk chronische migraine. Het komt er op neer dat ik 4 van de 7 dagen in de week amper kan functioneren. Dankzij een vernuftige medicinale cocktail nét elke dag naar het schoolplein heen en weer kan fietsen, maar dat is het dan ook wel. Dat ik voor het doen van gezellige dingen met mijn gezin ben aangewezen op de hulp van mijn man.

Hoe ik dat regel met Ogma? Flink vooruit werken op de dagen dat het wel lekker gaat. Die zijn er gelukkig ook. En die zijn toch gaaf! En zo heb ik toch het gevoel dat ik iets nuttigs doe 😉 Alleen dat last minute werk…. Deze week ging het goed mis in mijn hoofd. Kaboom, alsof er een bom afging afgelopen maandag. Daarom vandaag geen uitgebreid maandoverzicht, maar wel een paar links.

Even snurken en weer door

Ik houd niet van klagen. Ook niet van elke keer weer uitleggen waarom ik ergens niet bij kan zijn, iets niet heb kunnen doen, het lang duurt voordat ik terug mail of app, ik een planning weer niet heb gehaald, van alles ben vergeten. Dat voelt ook als klagen (maar is dat wel zo?). Dus vind ik de aandacht die er de laatste tijd steeds meer lijkt te zijn voor migraine een goede zaak.

En nu kruip ik weer in mijn nest met een boek en wacht ik tot de bui is overgewaaid. Ga ik daarna weer door met een nieuwe dag en maak er wat moois van. Schrijf ik een blog over de pijnstillende werking van lezen.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren