Pagina’s

coffee table book

Waarom ik echt een coffee table nodig heb

Ik denk erover om een coffee table te kopen, u weet wel, zo’n mooie salontafel die je in al die woonmagazines ziet. Ik heb nu wel 2 bijzettafeltjes en ze zien er best okay uit, maar op de een of andere manier liggen ze altijd vol met papieren, laptops en andere zaken. In mijn beleving is een coffee table een lage, liefst van glas, met 2 lagen, zodat je er plenty of books op en in kunt leggen. Vooral boeken met veel plaatjes.

Waarom? Dan kan ik eindelijk al die mooie boeken die ik de hele tijd tegenkom, mee naar huis nemen. Nu moet ik mezelf de hele tijd streng toespreken, “Nee, niet nodig. Zonde van het geld. Bovendien ga je er toch niets mee doen.” Vooral voor dat laatste argument ben ik redelijk gevoelig.

coffee table book

Nuttige aanschaf

Heel soms slipt er toch eentje doorheen, zoals deze. Is het geen plaatje? Deze mocht wel mee naar huis omdat ik me bedacht had dat ik er wel enveloppen van kon vouwen. Hartstikke nuttig dus. Ook al had ik nog een stuk of 10 andere boeken daarvoor in de kast staan en lagen er nog ruim 100 saaie witte enveloppen kant en klaar in een la.

coffee table book

Eenmaal thuis was de zin om enveloppen te vouwen natuurlijk snel over. Hartstikke zonde! Ik bedoel maar.

Daarom dus

Het klopt wel dat het boek bijna nooit uit de kast komt. Heel af en toe blader ik er doorheen, maar verder… Best zonde. Vandaar dus dat ik hoognodig een coffee table moet. Logisch, toch? Heb jij weleens een boek gekocht waar je helemaal niets mee doet maar wat toch niet weg mag? Vertel eens!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren