Pagina’s

Jean M. Auel in de little free library

Dahaag mevrouw Jean M. Auel

Het gaat lekker mensen, de ‘Erin & Eruit Challenge’ stimuleert enorm! En niet alleen qua boeken, maar ook allerlei andere dingen. Er zijn al 5 zakken kleding naar de kringloop gegaan en er staan er nog 3 klaar. Kilo’s voer en snacks voor zielige honden en katjes in Spanje heb ik weggebracht en maar liefst 126 boeken hebben inmiddels een nieuwe bestemming gevonden.

 

Schouderklopje?

Je denkt nu misschien dat ik bijzonder tevreden ben. Dat ben ik op zich ook wel, maar… Een groot deel van die boeken komt uit mijn gewone boekenkast! Want zoals ik zei, zo’n challenge werkt aanstekelijk. En dus ben ik met mijn stofkam ook door andere kasten aan het gaan. De meeste boeken die daarin staan, heb ik al gelezen. Dus weet ik prima of ik die ooit ga herlezen. Nee? Weg ermee.

Allerlei fotoboeken, kinderboeken en non-fictieboeken zijn vertrokken naar de Little Free Library. En alle boeken van Jean M. Auel. Die stonden al zo’n 20 jaar in mijn kast. Het eerste boek vond ik destijds geweldig, maar de opvolgers werden al snel minder. Dahag Ms. Auel! Net als die kinderboeken dus. Ik doe er niets meer mee, ik ken ook geen kinderen die ze willen lezen (niet zo raar, ze zijn meer dan 30 jaar oud), dus ook die gingen naar de minibieb.

 

little free library

 

En de ‘To be Read’ kast dan?

Gelukkig gaat het met mijn kast met ongelezen boeken ook best lekker. Vooral veel non-fictieboeken zijn er weg. En weer wat geleerd: non-fictieboeken zijn echt mijn valkuil. Ik vind zoveel onderwerpen interessant, alleen lees ik die boeken nooit. Geen tijd, geen zin. Of allebei. 🙂 Een paar heb ik op Marktplaats gezet (kom gerust kijken, vriendenprijsje voor Ogma-lezers!), de rest heb ik gedoneerd aan, ja alweer de minibieb. Hmm, misschien maar eens een andere bestemming zoeken. 🙂

Maar nu gaat het lastig worden. Alle no-brainers zijn inmiddels wel weg, wat betekent dat ik zo ongeveer alle boeken die er nu nog in staan, nog wil lezen. Zomaar weg doen, dat gaat ‘m niet worden. Ik ben benieuwd… Wens me succes mensen, ik ben er voorlopig niet!

* maakt een kop thee en begraaft zich met 10 boeken op de bank*

Deed ik ook nog iets om te voorkomen dat boeken stiekem mijn huis binnenkwamen? Jazeker! Daarover de volgende keer meer.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren