Pagina’s

Carter klopt de duivel

Reading apart together

“Zal ik wat van mijn boeken bij jou neerzetten? Dat is leuk, dan heb ik wat te lezen als ik bij jou ben en dan kunnen we misschien ook wat boeken samen* lezen. Ik heb nog meerdere dozen met boeken staan, die geef ik je wel mee.” Aldus de boy friend. “Neeeeee!!!!” Dacht ik. Want had ik niet een ‘Erin & Eruit’ Challenge? Ruim 100 boeken de deur uit, zonder pardon, binnen 1 jaar tijd, dat was het plan. Komt meneer met ik weet niet hoeveel boeken erbij. Argh.

 

Heel veel erin, 1 eruit

“Dat is een goed idee, doen we!”, zei ik natuurlijk. Want ik vind het hartstikke tof dat hij net zoveel van lezen houdt als ik en wat moet ik tenslotte met een hele lege boekenkast? En dus werden er shoppers en verhuisdozen vol naar binnen gegooid, aan mij de schone taak om ruimte te vinden. Plotseling waren er 2 planken gevuld en was ik zo’n 50 boeken rijker. En ik was nog wel zo trots dat ik 85 boeken de deur uitgedaan had. Een lichtpuntje: ik kon wel meteen 1 boek wegdoen: Carter klopt de duivel. Die hadden we dubbel.

 

Carter verslaat de duivel

 

We zijn er inmiddels achter dat we op leesgebied behoorlijk verschillend zijn. Ik lees snel, want ik moet weten wat er gebeurt, zo snel mogelijk! Voor mij is het ook belangrijk dat de schrijfstijl prettig is en ik moet het verhaal mooi vinden. Lijkt me logisch, toch? Hij leest langzamer, wil genieten van alles wat er in het boek gebeurt en wil de tekst op zich in laten werken. Als het niet zo goed geschreven is, geen probleem, het gaat hem meer om het onderwerp. Want hij is more into non-fiction, terwijl ik met name romans lees.

 

Boekenclub voor 2

Inmiddels hebben we samen 1 boek gelezen (A man called Ove, vonden we allebei geweldig), keurden we Geek love af (te pretentieus taalgebruik, geen zin in) en zijn we net begonnen aan Cat’s Cradle van Kurt Vonnegut. Dat was nog wel een dingetje, want weten jullie nog dat we hier bij Ogma met z’n (bijna) allen Slachthuis 5 lazen en het met z’n allen he-le-maal niets vonden? De boy friend vond dat Vonnegut een tweede kans verdiende. Vooruit dan maar. Ik ben nog niet zo heel ver, maar nu de verwachtingen wat minder hooggespannen zijn, vind ik Kurt best okay.

O ja, nog 1 verschil: boy friend leest meestal digitaal en ik nog steeds lekker analoog. Altijd fijn, die gesprekken in bed: zet je dat ding op de nachtstand? Kan het licht uit? Leuk joh, een relatie met een lezer. 😉

*de een digitaal en de ander het boek hè? Want samen uit 1 boek lezen, dat is wel heel erg zoet.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren