Pagina’s

Victoria

Wat ik zoal meenam uit de bibliotheek

Zoveel mensen, zoveel wensen. Waar Jolanda het niet meer zo kan vinden met de bibliotheek, kom ik er nog steeds graag. Ik nam de laatste tijd weer een paar indrukwekkende boeken mee, die jullie gerust ook kunnen reserveren. Het meest gelezen bieb boek hier in huis was trouwens Help! Een slang in de klas van David Walliams. Geweldig prentenboek! Maar evengoed gingen Miranda en haar slang Penelope ruim voordat de uitleentermijn was verstreken weer retour. Dochterlief kreeg er geen genoeg van. Ik wel. 😉

 

De Sekte

De Sekte – Marriette Lindstein

Moest ik lezen van mijn moeder. En mijn moeder dringt niet snel aan op het lezen van een boek, dus De Sekte nam ik dan maar mee als zeer gehoorzaam kind. Het verhaal gaat over (inderdaad ja) een sekte en een vrouw die langzaam maar zeker in wordt gepakt door de charismatische leider en vervolgens weer moet ontsnappen. Het begin vond ik maar zo zo, maar na een pagina of 60 kon ik het boek niet meer weg leggen. Té spannend en beklemmend. Het einde laat zich raden, maar dat maakt het geheel niet minder vermakelijk. Bijzonder detail; Marriette Lindstein en haar man behoorden ooit tot de top van de Scientology kerk, totdat ze op dramatische wijze wisten te ontsnappen. Enne, het vervolg is ook al verschenen!

 

Het monster van Essex

 

Het monster van Essex – Sarah Perry

Een weduwe gaat in 19e eeuws Essex op zoek naar fossielen en stuit op een dorpsverhaal over een prehistorisch monster dat nog steeds slachtoffers eist. Niet alleen de lokale legende, maar ook de getrouwde dominee blijkt een grote aantrekkingskracht op haar te hebben. Ik zag het boek op veel blogs en grote sites voorbij komen en werd nieuwsgierig. Hype of terechte bestseller? Dat laatste dus. Vol brieven en mooie, lange zinnen. Een goede kandidaat voor Mirjam haar slow reading leesclub. De Sekte wilde ik zo snel mogelijk uitlezen, Het monster van Essex, daar wilde ik zo lang mogelijk van genieten. Een Victoriaans, feministisch manifest!

 

Thornhill

 

Thornhill – Pam Smy

Oei, heftig verhaal! Dit jeugdboek van Pam Smy is net als die bijzonder mooie boeken van Brian Selznick een combinatie van illustraties en geschreven verhaal. Een graphic novel. Je leest het dagboek van Mary uit 1982. Mary zit in het weeshuis Thornhill en wordt genadeloos gepest. In 2017 zie je Ella op de illustraties haar intrek nemen in een huis naast een verlaten en vervallen Thornhill. Langzaam komen Mary en Ella bij elkaar. Een indrukwekkend spookverhaal over pesten. Ik ben fan.

 

Victoria

 

Victoria – Daisy Goodwin

Daisy Goodwin schreef met behulp van de dagboeken van koningin Victoria een televisieserie én dit boek. De serie heb ik nog niet gekeken. Dat komt door Jenna Coleman, ik heb nog een beetje een overdosis van haar door Doctor Who. Doe mij maar The Crown. Toch heb ik na het lezen van Victoria het idee dat ik de serie ook heb bekeken, het leest namelijk net zo lichtvoetig weg als het bekijken van een televisiedrama. En dat is soms best lekker. Op een grauwe dag kroop ik op de bank met Victoria, een pot thee en nog diezelfde dag had ik alle 400+ pagina’s over de eerste drie regeringsjaren van her majesty uit. Zalig.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren