Pagina’s

Oorlog en vrede

Een boek en z’n cover

Ben jij ook weleens voor een boek gevallen, puur omdat de voorkant zo mooi was? Ik wel! Soms belandt een boek zomaar in mijn mandje, alleen om z’n goede looks. Vooral Engelstalige covers, gorgeous! Dan sta ik weer uren in de boekhandel te zwijmelen. Meestal pakt zo’n spontane actie goed uit, maar soms blijkt wel dat uiterlijk alleen ook niet alles is…

Daughters of Britannia

Daughters of Britannia – Katie Hickman

Pof. Zonder na te denken of zelfs maar adem te halen, lag dit boek in mijn mandje. Als ik het uit had, zou ik het naar Tineke sturen, had ik me voorgenomen. Niet aan Tineke vertellen, maar ze krijgt het boek niet. Ik vind zelf het veel te mooi. En niet alleen de cover, maar ook de verhalen over de echtgenotes van Engelse ambassadeurs zijn geweldig. De ontberingen, de over de top verplichtingen, de vreemde protocollen in landen waar ik nog nooit van gehoord had – fantastisch. Kom je het ergens tegen, aarzel niet en doe net als ik. Want anders gaat een andere Ogma-lezer er wellicht mee vandoor en dat zou eeuwig zonde zijn.

Oorlog en vrede

Oorlog en Vrede – Leo Tolstoi

Een kleine bekentenis: ik heb dit boek nog niet gelezen en dat zal ook niet snel gaan gebeuren. Voor een Russische klassieker moet je tijd vrijmaken. Ik zie het al helemaal voor me: buiten ligt de sneeuw een meter hoog, Anne en ik zitten op de bank, kop warme chocolademelk met slagroom erbij… Is Audrey geen plaatje? Ik bedenk me nu, ik heb ook nog haar biografie in de kast staan. Ook ongelezen. Maar die cover is lang niet zo mooi…

Doris Lessing

Het verhaal van generaal Dann Mara’s dochter Griot en de sneeuwhond – Doris Lessing

Liefde op het eerste gezicht! Er kwam een hond in voor en het was in de aanbieding. Dat het deel 2 in een serie was, maakte me niet uit. Ik zou het vast zo ook kunnen lezen. Nee dus. Dann, Mara’s dochter en de rest stonden jaren ongelezen in de kast. Totdat ik me realiseerde dat ik deel 1 weleens op Marktplaats kon vinden. Een paar dagen lag het boek op de mat en begon ik fanatiek te lezen. Hoe verder ik kwam, hoe minder enthousiast ik werd. Vooral het einde viel enorm tegen, het leek wel een ingezakte plumpudding. Hetzelfde gold voor deel 2. Helaas, de liefde is over.

Voor welke mooie cover ben jij gevallen? En, was het ware liefde? Vertel eens, ik zal het niet door vertellen. 🙂

[bol_product_links block_id=”bol_5a38d2f585849_selected-products” products=”1001004001122437,1001004009666519,1001004002497937″ name=”boekcovers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren