Pagina’s

Boekenkast verbouwing

Erin en Eruit; als je moet verbouwen voor je ongelezen boeken

Ik val maar meteen met het schokkende nieuws in huis. Ik heb 195 ongelezen boeken in huis. 195! ongelezen! boeken! En dat is nadat ik er 49 de deur uit deed sinds Mirjam haar Erin en Eruit challenge aankondigde. In dezelfde periode kocht en kreeg ik er ook weer 13, dus netto schiet het allemaal nog niet zo op…

 

Plan de campagne

Ik kan vriendin Valhalla vanuit Noorwegen meewarrig haar hoofd horen schudden… ‘Geef weg en ga digitaal lezen!’ Ja dat doe ik er dan ook nog naast, maar die digitale boeken ga ik niet eens tellen. Ik wil eerst een plan hebben om al die geweldige boeken die in de kast staan te lezen. Want ik ben nu vier keer door de bende die ik boekenkast noem gegaan, heb elk boek bekeken en de boeken die ik al heb gelezen wil ik houden. Omdat ze mooi zijn en ik er blij van word. En de boeken die ik nog niet heb gelezen? Die 195 die over zijn gebleven wil ik gewoon lezen. ALLEMAAL JA!

 

Dus ging ik verbouwen

Ik heb al eens verteld over de bende op zolder. Daar waar ik mijn boeken bewaar. Nou ja, het grootste gedeelte dan. In de woonkamer staat ook een gezellige collectie heel netjes te pronken. Maar daar waar niemand het ziet…

 

Boekenkast verbouwing

Dochter en ik delen een Ikea roomdivider. Onze zolder bestaat uit haar slaapkamer en achter de kast een klein beetje bergruimte voor mij. Want naast boeken, een paar koffers en de kerstballen ben ik een heel minimalistisch mens. Ik heb totaal geen probleem met het wegdoen van spullen. Ik hartje opruimen.

 

Boekenkast verbouwing

De dochter heeft zo ongeveer dezelfde afwijking als ik. Haar kamer bestaat voornamelijk uit boeken. Beetje Playmobil en wat knutselzooi, maar je ziet er vooral heel veel leesvoer. Echt netjes wordt het nooit met die bulk van mij aan de achterkant.

 

Boekenkast verbouwen

Op mijn slaapkamer was nog wel een leuk hoekje over. Die kruidenrekjes als boekenplanken was een tof idee van Pinterest, maar concreet kun je er dus geen bal op kwijt. Ik vond het dus een geweldig idee om hier een boekenkast te plaatsen met alles wat nog gelezen moest worden. Zo wordt geen enkel boek vergeten!

 

Boekenkast verbouwing

De paarse stoel vond ik trouwens spuuglelijk. Dankzij de kat zat hij vol haken en hij was nogal verkleurd. Maar hoe vind je deze low budget make-over? Ik ging met een zwart hoeslaken en een nietapparaat te keer et voila.

 

Blij blij blij

Ik ben helemaal blij met deze fijne leeshoek in mijn slaapkamer. Een groot gedeelte van de collectie staat er nu ook mooi bij op de plank. Het is nog niet helemaal klaar, want de muur krijgt nog een kleurtje en ik moet de te gekke vintage schoolplaat die ik van Mirjam cadeau kreeg nog ophangen. Iemand zin in een update straks?

Voor wie denkt dat het op zolder nu helemaal is opgeruimd. Niet echt… Maar dat komt vast goed binnen een jaar of twee. In 2017 las ik namelijk iets meer dan 100 boeken. Als ik dat tempo vol weet te houden dan kan ik die 195 boeken wel uit hebben op 1 januari 2020. En wat er over blijft past dan vast in één kast. De bibliotheek en de nieuwe brochures van uitgevers kan ik maar beter even links laten liggen, dat wel.

Vertel, hoeveel staat er bij jullie nog ongelezen in de kast?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

  • Ogma

   4 april 2018 at 07:42

   Tafeltje van oma 😉 Ja zo ben ik er erg blij mee, alleen de mooie boeken netjes in een kast. En dan na het lezen ook weer heel veel doorgeven. Want dat is ook fijn en gezellig. ~Tineke

   Beantwoorden
 • Annemieke

  16 april 2018 at 07:41

  Eh ongelezen, iets meer dan 200? Maar eh die wil ik inderdaad ook wel allemaal lezen. Het gaat alleen niet zo snel met ebooks en de bieb tussendoor haha.
  Maar opgeknapt ziet het er super leuk uit. En wat heb je dat leuk gedaan met die stoel. 😀
  Ik moet dus eigenlijk wel een boekenkast erbij. Maar dan moet ik wel eerst een andere kast compleet legen en kwijt zien te geraken haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren