Pagina’s

Leescafé St. Bernardus

Leescafé St. Bernardus

We gingen weer even op stap! Deze keer bleven we dicht bij huis, we gingen naar Venray. Noord-Limburg voor de geo-analfabeten onder ons. Daar zit namelijk St. Bernardus, een heel cool leescafé, op het terrein van een voormalige psychiatrische instelling. Interessant!

 

Spooky

Het terrein geeft een wat ‘unheimisch’ gevoel: de gebouwen zijn prachtig karakteristiek, van die herenhuizen waar ik graag rondgedoold zou hebben. Ware het niet dat deze panden allemaal volledig onderkomen zijn, beklad met graffiti en dichtgetimmerd. Geen eer aan te behalen als je foto’s wilt maken maken. Zo zonde!

Maar goed, het leescafé dus. Een geweldig initiatief waar wekelijks zo’n 100 mensen naartoe komen. Het is in feite een hele grote minibieb, je mag gratis zoveel boeken meenemen als je maar wilt. Boeken inbrengen kan ook, zelfs boeken van slechte kwaliteit. Die worden verkocht als oud papier, de opbrengst gaat naar een goed doel.

 

Leescafé St. Bernardus

 

Even praktisch

St. Bernardus is 2 keer per week open, op dinsdag en zondag. Ik was er op zondag en het was echt druk! Het is ook echt een sociale bedoening, er werd flink wat afgekletst. Daardoor heb ik ook niet veel foto’s gemaakt. Je kunt ook een afspraak maken, handig als je niet op een dinsdag of zondag kunt.

En mocht je in de buurt zijn en je wilt wat boeken afgeven: buiten staat een kist waar je boeken in kunt doen als de beheerders er niet zijn. Ik was erbij toen de kist opengemaakt werd en wat een parels kwamen eruit… Ik had ze allemaal wel mee willen nemen.

Dit was uiteindelijk mijn buit:

 

Leescafé St. Bernardus

 

De wereld volgens Garp – John Irving

Lang, lang geleden zag ik de film, maar het boek las ik nog steeds niet. Sterker nog, ik heb nog nooit 1 van Irving’s boeken gelezen. Hoog tijd!

Agatha Christie – an autobiography

In this book she tells her own story – a tale just as fascinating and readable as her world-famous mysteries. Dit klinkt goed! Zoveel las ik ook nog niet van Mrs Christie, interessant!

Herinnering aan mijn Chili – Isabel Allende

Dit boek nam ik voor Ogma-collega Anita mee, maar ze had ‘m al. Deze gaat dus naar ‘mijn’ little free library om de hoek.

Ik, Romy – Romy Schneider & Renate Seydel

Jeugdsentiment! Vroeger werd bij ons rond de Kerst altijd Sissi gekeken. Geweldig, vooral die jurken. Ik was wel benieuwd hoe Romy Schneider zelf over haar ervaringen zou schrijven.

Lolita – Vladimir Nabokov

Ook deze klassieker kende ik nog steeds niet en dat kan toch niet voor een Rusland-kenner.. Eindelijk maar eens gaan lezen dus.

Twee vrouwen over katten – Cri Stelling & Henriette Ronner

Soms is het heerlijk om gewoon met een lekker kneuterig boek op de bank te zitten. Niks geen hoogdravende literatuur, geen klassieker. Gewoon leuk over katten. Dus.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren