Pagina’s

Griet op de Beeck

Meet and Griet; over de Boekenweek en Griet op de Beeck

En, waar nemen jullie Griet mee naartoe op 18 maart? Gaat ze mee op familiebezoek, of gaat ze mee shoppen? Iets cultureels wellicht? Ik vrees dat Griet en ik niet samen op stap zullen gaan. Ik zit natuurlijk nog met die ene boekenkast die leeg moet, dus ik zit niet echt te wachten op nieuwe aanwas. Maar ook Griet zelf hoeft bij mij niet in mijn kast.

Griet op de Beeck

Gezellig met Griet

Een paar jaar geleden ging ik naar een lezing van Griet en die was geweldig! Dat was net voordat Gij nu uitkwam, daar las ze uit voor en ze vertelde over Vele hemels boven de zevende. Ook vertelde ze over haar kindertijd, dat het tussen haar ouders niet boterde en dat ze als 7-jarig meisje weleens uit bed werd gehaald om de boel te sussen. Dan liep ze op haar blote voeten naar beneden, de koude trap af…

Ik ontmoette Griet daar ook en wat is ze leuk! Heel erg geïnteresseerd, voor iedereen nam ze de tijd om een babbeltje te maken en alle boeken werden van een persoonlijke boodschap voorzien. Ik kocht Vele hemels boven de zevende en vond het prachtig. Griet weet perfect weer te geven waarom mensen bepaalde keuzes maken en hoe makkelijk de buitenwereld daarover oordeelt.

Verdrietig met Griet

Dat smaakte naar meer en al snel ging Kom hier dat ik u kus mee naar huis. Oef, dat was hard werken. Het hoeft niet allemaal ‘happy go lucky’ te zijn, maar een beetje licht aan het einde van de tunnel? Dat kan ik wel waarderen. Ik probeerde het nog eens met Gij nu. Helaas, ook daarvan werd ik niet blij. Het ontroerde me niet, ik werd alleen maar somberder en somberder.

De trilogie die er nu aankomt, ga ik dus ook niet aanschaffen. Ik vind het fantastisch dat ze zoveel aandacht heeft weten te generen voor taboes als eenzaamheid en kindermishandeling, respect hoor. Maar ik ben wel even klaar met het genre. Hoe is dat bij jullie? Gaan jullie wel voor het boekenweekgeschenk of een van Griet’s andere boeken?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

6 Comments

 • hanneke161

  9 maart 2018 at 08:29

  Ik ben sinds haar optreden bij Zomergasten zeer nieuwsgierig, maar die bibliotheek van ons heeft aldoor geen boek beschikbaar…En ik ben bang dat ik de verleiding niet kan weerstaan: én het Boekenweekgeschenk, én een dagje naar zee, of zo? Ik denk dat ik de nieuwe Wieringa koop, of toch Alleen op de Wereld, of toch Lampje? (Maar ja, ik ZOU toch geen nieuwe boeken meer kopen?)

  Beantwoorden
 • Marcia

  10 maart 2018 at 12:41

  ‘Vele hemels boven de zevende’ vond ik echt prachtig, ook bij het herlezen. ‘Kom hier dat ik u kus’ vond ik tijdens het lezen ook mooi, denk ik – ik kan me er nu nauwelijks nog iets van herinneren. ‘Het beste wat we hebben’ vond ik helaas echt een enorme tegenvaller. Opnieuw is het een opeenstapeling van droevige gebeurtenissen en het lijkt alsof de schrijfster altijd hetzelfde trucje doet. Ik denk dat je er verstandig aan doet deze trilogie over te slaan!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren