Pagina’s

Meten is weten

Erin en Eruit: meten is weten

Zoals jullie weten, ergerde ik me al een hele tijd aan mijn boekenkast met al die arme ongelezen boeken. Iedere keer als ik in de buurt van mijn kast kwam, riepen ze me: “Lees mij, lees mij!” En iedere keer haastte ik me naar beneden, zonder boek. Geen tijd. Of eigenlijk, geen tijd voor de boekenkastboeken, want beneden liggen mijn meest recente lfl-, kringloop- en Marktplaatsgelukjes. En die lees ik wel.

 

Tijd voor actie

Zo kon het echt niet verder, daarom bombardeerden Tineke en ik 2018 tot het jaar waarin we onze boekenkasten grondig onder handen zouden nemen, compleet met challenge, ‘Erin & Eruit’. Altijd handig, een stok achter de deur. Jullie weten dit al lang natuurlijk, ik schreef er hier al over.

 

Meten is weten

 

Meten is weten

Al die tijd wilde ik niet precies weten om hoeveel boeken het ging, ik ben nogal van de struisvogelpolitiek. Maar ja, een challenge doen die niet SMART is… Dus toch maar eens ferm naar boven gelopen, de boeken op 1 plank geteld en dat met het aantal planken vermenigvuldigd. Ai… 125.

Ik leest best veel en best snel, maar ik heb ook nog een leven buiten de boekenwereld. Afgelopen jaar las ik zo’n 60 boeken.* Jullie snappen dat het me een beetje wit om de neus werd. Als ik alles uit de boekenkast wil lezen, dan gaat me dat 2 jaar kosten. En kan ik verder niets aanschaffen, krijgen en ook m’n e-reader moet ik 2 jaar laten liggen.

 

Het was zo’n leuk idee

We kunnen wel stellen dat de challenge nu al mislukt is. Ha! Dat gaat lekker. Van de andere kant: ik kan natuurlijk nog altijd al mijn 100+ boeken naar Tineke verschepen. Of naar de Little Free Library om de hoek. En laten we wel wezen: waar hebben we het eigenlijk over? Volgens mij scoort een te volle boekenkast behoorlijk hoog op de schaal van eerste wereldproblemen.

 

Betrapt!

Maar ik houd er wel van om een challenge te halen. En dus speelde ik vals. Een beetje maar, hoor. Voor de officiële aftrap stond ik al flink wat keren voor de boekenkast om te bedenken hoe ik het aan zou pakken. Welke boeken als eerste het pand zouden mogen verlaten, welke ik beslist wilde lezen, welke ik zeer waarschijnlijk niet zou gaan lezen, maar wel moesten blijven… Als vanzelf vormden er zich stapels. De minibieb-stapel, de stapel voor een vriendin (gauw weer afspreken!) en de goede-doelenstapel. Nu alleen nog even wegbrengen. 🙂

Om het een beetje eerlijk te houden zorgde ik ook voor nieuwe aanvoer. Bij de lokale kringloop kosten alle boeken 2 Euro (3 voor 5, trouwens) en de opbrengst gaat naar een goed doel. Die verleiding kon ik niet weerstaan. En de Sint bracht een paar boeken, de lfl had nog iets leuks liggen.. Opeens voelde ik me niet meer zo schuldig.

Op dit moment heb ik 48 boeken weggedaan en zijn er 11 boeken mijn huis weer binnengeslopen.

 

*Wil je weten welke boeken dat waren? Kijk op Instagram bij #mirjamleestin2017. Daar heb ik de meeste boeken gepost. Dit jaar is de hashtag, heel verrassend, #mirjamleestin2018.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren