Pagina’s

Salam habibi!

Laatst was ik een paar dagen in Abu Dhabi en nee, niet om te genieten van zon, zee en shopping malls. Ik was daar voor het werk, we stonden op een beurs. Geen tijd om op een luchtbedje te liggen met een mocktail en een goed boek. Dit zou dus beslist geen boekentrip worden.

 

Alhoewel…

Ik had natuurlijk wel ruim 7 uur om stuk te slaan in het vliegtuig. 7 uur geen internetverbinding, oude tijden herleefden! Nou ja, oude tijden met een hedendaags tintje: alleen de e-reader ging mee. Normaal vind ik het leuk om papieren boeken achter te laten in little free libraries in den vreemde, maar ik had zo’n vermoeden dat ik de arabieren geen groot plezier zou doen met mijn boeken.

 

Abu Dhabi

 

Een mazzeltje

Dit soort trips zijn altijd erg druk, maar ik was gelukkig in de gelegenheid om even iets voor mezelf te doen. Ik ging naar het Louvre. Niet in Parijs, hoor. Gewoon in Abu Dhabi. Mag wat kosten, alleen om de naam ‘Louvre’ te mogen voeren, is er ruim 500.000 USD neergelegd. De bouw zelf schijnt ook nog eens zo’n 600 miljoen Euro te hebben gekost.

Maar goed, dan heb je ook wat. Want bouwen, dat kunnen ze wel in de Emiraten. Het gebouw is echt spectaculair, het staat direct aan het water. Op dagen dat het hard waait, vliegen de golven je om de oren, ze hebben dan ook ‘life guards’ in dienst. Toen ik er was, was het water heel rustig, ook prachtig. Ik ging meer voor de architectuur dan voor de collectie, maar ook voor de boekenliefhebber in mij hadden ze iets: maar liefst 2 kunstwerken met boeken!

 

 

Young Emir Studying

 

 

Dit zijn The submissive reader van Rene Magritte (uweetwel, die van die pijp) en Young Emir Studying van Osman Hamdy Bey. Mooi he? Ik had jullie graag wat meer over deze kunstwerken verteld, maar ik kon niets vinden en ach, het is hier geen kunstblog hè? ?

Even zat ik met mijn e-reader aan de waterkant. Zalig! Ik wist wel dat Game of Thrones niet erg vreedzaam zou zijn, maar het is nog wel een tikkie erger dan ik dacht: hier was ik op pagina 70 en waren er al 4 personen omgekomen: 1 is er aan mootjes gehakt, 1 gewurgd, 1 ter dood veroordeeld en 1 is er uit een toren naar beneden gegooid. Toch maar even geswitcht naar iets met een wat hoger ‘happy go lucky’ gehalte.

 

Game of Thrones

 

Weer naar huis

Op weg naar huis kreeg mijn trip toch een boekentintje, want wat spotte ik op het vliegveld? De Relay! Ik houd van de Relay, op het vliegveld van Praag spendeerde ik er ooit uren. Leuk joh, een overstap van zo’n 4 uur. De Relay van Abu Dhabi had best een grote selectie boeken. In het Engels nog wel. Ik heb me ingehouden, ik heb heel hard gedacht aan de honderden boeken op mijn e-reader en de 100+ boeken in mijn boekenkast, maar anders… Want zeg nou zelf, hoe toepasselijk is deze?

 

Desperate in Dubai

 

Hebben jullie een favoriet boekenkunstwerk? Salam aleikum lieve lezers!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren