Pagina’s

DichtBij

Spelen met Poëzie

Laatst ontdekte ik een superleuke en best een beetje verslavende app: DichtBij. Met DichtBij krijg je poëzie on demand. Geinig! Die moest ik natuurlijk direct uitproberen.

 

Easy peasy

Kind kan de was doen lieve mensen. Je maakt een foto van iets wat je leuk vindt (in mijn geval mezelf, ha!), de app vraagt of je happy bent met je foto. Zo niet, maak je een nieuwe. Zodra je op ja drukt, verschijnt er een gedicht in beeld. Met jouw foto als achtergrond.

Dat gedicht kun je delen met allerlei applicaties. Zo heb ik nu deze profielfoto op Instagram:

 

DichtBij

 

Foto van moi. Natuurlijk maakte ik een foto van Anne en omdat dit een boekenblog is, van deze gave tas:

 

DichtBij

 

Hoe werkt het?

‘Dichtbij’ snapt welke dag het is en waar je bent. Daar wordt het gedicht op gebaseerd. ‘Dichtbij’ onthoudt niet of je een gedicht al eerder hebt ontvangen en dat is wel jammer. Zo ontving ik een aantal maandagen achter elkaar hetzelfde gedicht in Nijmegen.

 

Hoe zit het met die foto?

Tja, die is eigenlijk ‘um sonst’. Want tot nu toe heb ik nog niet één keer een gedicht ontvangen dat iets met de foto te maken had. Je kunt de app trouwens alleen ‘real live’ gebruiken, je kunt dus geen oudere foto gebruiken.

 

Moet jij DichtBij ook gaan gebruiken?

Ja! Want het is hartstikke lollig. Verwacht geen hoogdravende poëzie, maar verder: heel erg leuk. En best verslavend dus. Vooruit, nog een dan:

 

DichtBij

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren