Pagina’s

Mask of Shadows

Feestje! Jolanda is bijna jarig! (en ze heeft een verlanglijst)

Aan het begin van dit jaar schreef ik hier op Ogma over het boek van Aaf Brandt Corstius: Eindelijk Veertig. Ik mocht dit leuke en grappige boek lezen omdat ik dit jaar zelf veertig word. Aanstaande negen maart is het zover, en al vier ik deze bijzondere four- oh pas over een paar maanden (iets met lekker weer en een tuinfeest) toch wil ik iedereen nu alvast mijn cadeauwensen doorgeven.

Douchegel heb ik genoeg, bloemen ook en met bonbons moet ik wat voorzichtiger aan doen nu ik zo goed op weg ben met afvallen. Geef mij dus maar gewoon boeken. Boekenbonnen zijn ook zeer welkom. Voor de mensen die een bon saai vinden maar niet weten wat ik leuk vind hierbij mijn verlanglijstje.

 

Verlanglijstje

 

Tem je geest van Ruby Wax

De geestige en haarscherpe comédienne die ik vooral ken uit Absolutely Fabulous maar ook van haar interviewserie met beroemdheden heeft lang geleden aan depressies. In Tem Je Geest vertelt ze over hoe ze vanwege die depressie besloot om haar TV carrière op een laag pitje te zetten. In plaats daarvan ging ze de menselijke geest bestuderen en behaalde ze een master in mindfulness aan de Universiteit van Oxford. In Tem Je Geest laat ze op haar eigenzinnige manier zien hoe onze doorjakkerende en zelfkritische gedachten ons gestrest en angstig kunnen maken. Bovendien legt ze uit hoe we die cirkel kunnen doorbreken. Zelfhulp en humor zijn volgens mij een gouden combinatie, en ik zou het erg fijn vinden om dit boek in handen te krijgen.

Nooit meer te druk van Tony Crabbe

Van iedereen die er iets van af weet krijg ik telkens dit boek aangeraden als ik vertel over hoe ik probeer mijn leven anders vorm te geven na mijn burn out. Volgens de blurb is Crabbe’s boek een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo voor je huis doet, zou Tony Crabbe doen voor je hoofd en je leven. Nou, dat lijkt me wel wat!

Me. You. A Diary van Dawn French

Iedereen die regelmatig leest op Ogma weet dat Tineke en ik beide erge French fans zijn.Haar nieuwste boek Me. You. A Diary is een interactief soort dagboek. Lezers kunnen hier zelf inschrijven over hun gedachten en ervaringen, naast de woorden die French opschreef. Een dagboek die Dawn en ik samen bij houden? Yes, please.

Paulus de Boskabouter of het dubbelleven van Jean Dulieu van Dorinde van Oort

Ik heb inmiddels een aantal boeken gelezen van Dorinde van Oort, maar deze, waarin ze een biografie schrijft over haar eigen vader, Jan van Oort, oftewel de bedenker van Paulus de Boskabouter: Jean Dulieu, nog niet. Ik ben er onwijs benieuwd naar, opgegroeid als ik ben met de verhalen en hoorspelen over de kleine bosbewoner. En als liefhebber van biografieën natuurlijk.

 

Mask of Shadows

 

Mask of Shadows, The Hunt en The Loch of the Dead van Oscar de Muriel

Ik werd zo blij van de twee boeken die ik onlangs van deze schrijver mocht lezen, dat ik heel graag het derde deel ook wil hebben. En het vierde deel, dat volgende maand uitkomt. Spannende, gothic-achtige Victoriaanse detectives die zich afspelen in Schotland: een bonbon in boekvorm!

Al vier ik het als gezegd pas over een paar maanden, toch gooi ik er ondanks het dieet lekker een taartje in en hoop ik dat ik straks iets uit dit lijstje mag uitpakken. Veertiger worden heeft echt wel z’n voordelen. 😉 Happy birthday iedereen!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a664a3f9d1d7_selected-products” products=”9200000028985029,9200000051780905,9200000075943396,1001004011447968,9200000072638185″ name=”Feestje Jolanda” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren