Pagina’s

Een man die Ove heet

Mijn nieuwe grote liefde – Ove

At first sight, Ove is almost certainly the grumpiest man you will ever meet. He thinks himself surrounded by idiots – joggers, neighbours who can’t reverse a trailer properly and shop assistants who talk in code.

Dit is de tekst op de achterkant van ‘A man called Ove’ en die beschrijving klopt helemaal. Ik kocht Ove destijds omdat ik een ander boek van Fredrik Backman, Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt, zo geweldig vond. Maar Ove viel tegen, hij zeurde, ik vond hem irritant. Hij belandde dus in mijn ‘te lezen’ kast.

Een man die Ove heet

Ove’s tweede kans

Even geleden haalde ik hem toch weer uit die kast, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Want ook het tweede deel van de beschrijving klopt precies: But isn’t it rare, these days, to find such old-fashioned clarity of belief and deed? Such unswerving conviction about what the world should be, and a lifelong dedication ot making it just so? In the end, you will see, there is something about Ove that is quite irresistible…

Zo rond pagina 15 moest ik voor het eerst om Ove glimlachen. Op pagina 33 ontroerde hij me. Vanaf pagina 40 begon ik om hem te lachen en niet lang daarna was ik hoteldebotel verliefd op hem. Ook al is een fictieve pensionado niet echt mijn type. Aan mannen als Ove zit helaas ook een keerzijde: aan het einde van het boek biggelden de tranen over mijn wangen.

Lezen dus, Ove!

Eigenlijk vind ik dat jullie nu allemaal naar de boekhandel moeten rennen om Ove aan te schaffen, maar als je nog meer wil weten: Ove is nogal kortaf, lomp en hij heeft een mening. Een hele duidelijke en hij is niet te flauw om die te delen. Maar hij heeft ook een groot hart, al loopt hij daar niet mee te koop. Zijn grote liefde is Sonja en als een man als Ove van jou houdt, dan verzet hij bergen.

Nog even een quote:

He was a man of black and white.
And she was colour. All the colour he had.

Valentijn en katten

Ove en zijn grote liefde Sonja passen perfect in de week van Valentijn. Maar vergis je niet, ‘A man called Ove’ is niet een en al over de top romantiek, Ove zal ook kattenmensen aanspreken. Want Fredrick Backman heeft een geweldige, cynische (nee, ik bedoel niet cypers) kat gecreëerd. Zo een die zelfs een hondenmens als ik kan waarderen. Dus als dat geen argument is lieve lezers…

[bol_product_links block_id=”bol_5a54a0a7a7e32_selected-products” products=”9200000036185652,9200000011326087″ name=”Ove” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren