Pagina’s

Love Letters

Liefdesbrieven

Weet je nog, die super romantische scène uit Sex and the City? Ik zal even wat specifieker zijn. Die ene waarin Carrie en Big samen in bed liggen en zij hem voorleest uit het boek dat zij leest. Dat het een soort van herkenbaar is, maar ook weer niet. Want zodra jij dat in het echte leven tracht te doen is jouw grote liefde natuurlijk net even veel te druk met een smartphone in de weer. Of hij/zij bromt iets over “Ik probeer hier ook te lezen ja.”

Nee, dan Big. Die luistert gewoon aandachtig hoe Carrie voordraagt uit een boek met liefdesbrieven van beroemde historische mannen. En daar filosoferen ze dan nog over ook. Zwijmel… Dat het verder niet zo over rozen ging tussen die twee, daar hebben we het dan verder even niet over.

 

Love Letters

 

Waar koop ik dat boek!

Na het zien van de film wilde iedereen romantisch in bed brieven lezen en stormde naar de winkel om het boek van Carrie te kopen. Dat boek bestond dus niet! Gelukkig waren de brieven niet verzonnen en was Love Letters of Great Men alsnog snel samengesteld. Maar liefst 44 brieven, met elk een korte uitleg/biografie van de briefschrijver en het object van zijn hartstocht.

 

En? Lag ik in katzwijm?

Tja, wat zal ik zeggen. Het lijkt er op dat in al die jaren de meeste mannen vooral met zichzelf bezig waren en niet verder komen dan hun geliefdes te roemen om hun schoonheid. Of instructies geven om een en ander te regelen. Lekker origineel. Kijk, een Lord Byron kan dat natuurlijk prachtig verwoorden, dat dan weer wel. En Mark Twain en Bach steken ook wel boven de rest uit. Het meest ontroerende zijn wat mij betreft de brieven van de niet zo bekende mannen, de laatste brieven in het boek, geschreven door soldaten in oorlogstijd.

 

Valentijnsdag van niks…

Zo werd het toch weer een onconventionele Valentijnsdag op Ogma, en ik deed nog wel zo mijn best om eens alle registers open te trekken 😉 . Maar Love Letters is voor liefhebbers van brieven, nostalgie en geschiedenis toch zeker wel de moeite waard. Want de achtergronden bij de brieven zijn verrassend interessant. En ook al val je niet in katzwijm van meeslepende epistels, de alledaagse, maar liefdevolle en komische manier waarop Mozart met zijn vrouw correspondeerde is bijzonder mooi.

En mijn eigen leven zit tenslotte bomvol romantiek. Ik kreeg deze week nog dit gifje geappt, ik bedoel maar! Als ze daar over 300 jaar geen boek over schrijven dan weet ik het ook niet meer.

Love Letters

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren