Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Erin en eruit; drastische bookchallenge voor een overvolle boekenkast
Bookchallenge

Erin en eruit; drastische bookchallenge voor een overvolle boekenkast

Ik houd wel van een challenge. Iets zorgt ervoor dat ik enorm fanatiek word. Ik stroop mijn mouwen op, sta met gemak iedere dag om 5 uur op en eet totaal geen suiker meer. Alleen met book challenges heb ik minder. Van te voren bepalen welke boeken ik deze maand ga lezen? Ha! Mijn smaak verandert bijna iedere dag, dat gaat ‘m echt niet worden.

 

En toch ga ik het doen

Maar je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: ik ga de aankomende 12 maanden toch een boekenuitdaging aan. De ‘Erin en eruit’. Het gaat over mijn boekenkast, hè? Suggesties voor betere benamingen zijn van harte welkom. Serieus, ik ben die overvolle boekenkast zo ontzettend beu en ik krijg het gewoon niet voor elkaar om het kreng wat leger te krijgen. Die boeken lijken wel konijnen. Ik hoef m’n rug maar te draaien en er zitten er alweer 10 bij.

 

Bookchallenge

Hoe ga ik het aanpakken?

Goede vraag. Waarom zou het me dit jaar wel lukken om die 200+ boeken de deur uit te doen? Alhoewel dat niet perse de bedoeling is. Als er een prachtig boek bij zit, mag het wel blijven. Het is natuurlijk geen rocket science, ik moet minder boeken de hut inslepen en er moet heel veel weg. Om met het eerste te beginnen, ik moet dus minder bij little free libraries, in boekhandels en op Marketplaats rondhangen. Dat zal me dan ook nog eens een vollere portemonnee en meer tijd voor andere dingen opleveren. Winwin!

Die extra tijd kan ik dan mooi besteden aan het lezen van die 200+ boeken. Want ik zou natuurlijk al die boeken in 1 keer naar de little free library kunnen brengen, maar dat gaat ‘m toch niet worden. Boeken die ik maar matig vind, gaan sneller weg. Geleende boeken gaan terug naar hun rechtmatige eigenaar en dit jaar krijgen al mijn vrienden, collega’s en andere vage bekenden een boek voor hun verjaardag. Dan weten jullie dat vast.

 

Bookchallenge

 

Doen jullie mee?

Elke maand zal ik jullie laten weten hoe het met mijn challenge gaat. Want enige sociale controle kan ik vast gebruiken. En omdat het nog beter gaat als je het met een groep doet: wie doet er mee? Lijkt me reuze gezellig: met een goed glas wijn/thee/vlierbessensiroop praten over de parels die we zomaar in onze boekenkast hebben gevonden. Of de vreselijke boeken die we allemaal weggefl***erd hebben.

En als jullie me nu willen excuseren? Ik moet nog even wat meters maken op Marktplaats en naar de boekhandel. Zolang het nog kan. ?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

 • Miranda

  2 februari 2018 at 09:56

  Oh, goed plan. Moest vooral erg lachen om je opmerking dat ze zich vermenigvuldigen als konijnen. Gaat hier net zo 🙂 Heb wel net een tas vol boeken aan mijn ouders gegeven (die staan ermee op de rommelmarkt) en wat boeken weggeven aan vriendinnen. Maar daarentegen ook op het boekenfestijn vorige week weer 10 boeken gekocht, oeps. Heb me dan ook gelijk aangemeld voor je online minibieb. Leuk idee.

  Beantwoorden
 • anoniem

  2 februari 2018 at 10:35

  Als ik boeken heb uitgezocht om weg te doen, vind ik diep in mijn hart dat ik ze als een soort send-off (nog eens) moet lezen. Afkoop van het schuldgevoel. Dat schiet niet op natuurlijk. Challenges werken niet zo voor mij maar ik zal met belangstelling volgen hoe het jou vergaat! (op dit moment lees ik een bibliotheekboek, handig!)

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren