Pagina’s

Earthsea

Hoe beviel januari? En wie viel er in de prijzen?

De kop is er af, januari is al weer voorbij en februari stelt natuurlijk in dagen geen bal voor. Dus durf ik eigenlijk al te roepen: ‘Hoera!!! Bijna lente!’ Wishful thinking? Natuurlijk, maar als de natuur ons sinds november slechts 19 droge dagen heeft gegeven vind ik dat ze dat best goed mag maken met een vroege lente. Laat dat winterse weer van volgende week nu ook maar zitten ;).

 

Zullen we het dan nu maar weer over boeken hebben?

Genoeg over het weer, jullie komen hier natuurlijk voor de boeken. Als je wilt weten of je binnen met een deken of buiten in de zon kunt lezen verwijs ik jullie naar het KNMI. Weet je wat trouwens heerlijk leest, zowel binnen als buiten? Een e-reader. In het hoge Noorden is ook iemand fan (en ze linkte zo lief naar Ogma). Twijfel je nog over de aanschaf van zo’n apparaat, lees dan haar betoog eens. Zelf ga ik nooit zonder mijn e-reader de deur uit. Hier een paar spotgoedkope Ogma favorieten om je digitale leesplank mee aan te vullen.

Hoe lezen jullie het liefst? Een papieren boek, digitaal of eten jullie net als ik van twee walletjes?

 

De winnaars!

Jullie zijn inmiddels vast wel benieuwd naar de winnaars van onze jubileum actie. Met digitale lootjes hebben we getrokken; Mirjam Hoorman wint Het Museum van Zonderlinge zaken, Verraad gaat naar Anton en Esther mag ontdekken wat De Misdaad van Graaf Neville is. De winnaars zijn al via e-mail op de hoogte gesteld. Blijf ons volgen hoor, want een nieuwe win actie is al weer in aantocht!

We kondigden aan het begin van de maand ook aan dat we iets minder artikelen per week gingen plaatsen. Dat is gelukt ;). Is het jullie bevallen zo?

 

Wat viel ons op in januari?
  • Het overlijden van fantasy- en scifi legende Ursula Le Guin. De NY Times schreef een prachtig stuk over haar werk en leven. Na het lezen wil je meteen beginnen aan haar oeuvre. Ik deed dat tenminste wel, want na The Word for World is Forest en een heerlijk YA boek ligt nu Earthsea op mijn nachtkastje.

 

Earthsea

 

  • CircusPatz stopt! Oprichter Patz heeft besloten om een nieuwe weg in te slaan, en we zijn eigenlijk heel erg benieuwd naar zijn nieuwe verhalendroom. Want de boeken die zijn uitgekomen bij Het Wonderbaarlijke Verhalenlaboratorium zijn al zo mooi, wat zou hij nu voor ons in petto hebben? Lees hier Patz zijn brief en kijk ook vooral even in de webshop, er is namelijk opheffingsuitverkoop.
  • Morgenavond kun je, gewoon vanuit je luie stoel, naar een Harry Potter Book Night! En nog leuke prijzen winnen ook. Meld je aan op Facebook en leg je kostuum maar vast klaar.
  • Ben jij ook benieuwd hoe al die mooie boeken in de boekhandels terecht komen? Dat is behoorlijk hard werken dus. Boekhandel Bek, Boeken & Bijzonders blogt over het werk achter de schermen. En dat is leuk!

 

Februari here we come

En wat gaan we doen in februari? We gaan opruimen, we vieren op onze eigen wijze Valentijnsdag, iets met verlanglijstjes, klassiekers en historische fictie. Op mijn leesstapel liggen Ursula Le Guin, Alan Bradley, Susannah Libscomb en Patti Smith. Wat lezen jullie deze maand?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren