Pagina’s

Een jaar vol uitdagingen

Een jaar vol uitdagingen

‘Dit jaar wil ik écht meer gaan lezen!’, ik heb het al een paar keer gehoord de afgelopen paar weken. Want als ik niet blog over boeken dan praat/app/mail ik wel over boeken. En zo weet ik dus dat meerdere vrienden van mij in 2018 die stapel ongelezen boeken eens flink aan willen pakken. Leuk!

 

Hoe houd je het leuk?

Om er voor te zorgen dat al dat gelees niet als een klus gaat voelen zijn er Reading Challenges uitgevonden. Die komen in alle soorten, maten en thema’s, ik hoef jullie ook niet te vertellen over Goodreads en Hebban, die kennen jullie vast al lang. Maar je kunt het ook wat kleiner houden en je aansluiten bij de Challenge van online tweedehands boekenwinkel Anderwereld. Die is net zo leuk, alleen een beetje intiemer. Zo krijg je wellicht wat meer dat ouderwetse boekenclub gevoel. In de Facebook groep vind je een lijst met onderwerpen waarbij je zelf een boek uit kunt zoeken.

 

Anderwereld Reading Challenge

 

Wat een genot. Met een lijst in je hand door je boekenkast gaan om te kijken wat bij welke opdracht past. En dan die stapel boeken in één rij in de boekenkast zetten en stuk voor stuk afwerken. Of na elk boek gewoon weer terug naar de lijst en bedenken wat het nu weer gaat worden.

 

Mijn doelen?

Wat betreft aantallen doe ik altijd een gooi naar twee boeken per week, maar haal ik dat niet dan lig ik daar werkelijk geen nacht wakker van. Ik wil graag minstens vijf boeken toevoegen aan ons Around the World project en minstens vijf nieuwe fantasy boeken lezen. Ook heb ik weer eens zin om een paar mooie boeken opnieuw te lezen. En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik heb mij er namelijk maar bij neergelegd dat mijn stapel ongelezen boeken altijd significant groter zal zijn dan de stapel met gelezen boeken.

 

Een stapje verder

Wil je van 2018 nu een bijzonder ambitieus jaar maken, dan kan je jouw passie voor taal en lezen natuurlijk ook op een andere manier in gaan zetten. Als je even opschiet kan je nog meedoen aan de Moon YA Contest. Uitgeverij Moon en schrijfplatform Sweek organiseren deze zoektocht naar nieuw schrijftalent in het YA genre. Met een uitgeefcontract bij Moon als grote prijs. Kijk snel op Sweek voor alle voorwaarden en het reglement. Sweek is trouwens sowieso de moeite waard, voor schrijvers én lezers.

 

Write Now!

 

En dan is er Write Now! Dat wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd. De deadline is op dinsdag 3 april, dus dat geeft je al wat meer tijd. Het prijzenpakket is indrukwekkend en deze schrijfwedstrijd heeft al heel wat talent opgeleverd; Lize Spit, Maartje Wortel en Kyrian Esser. Ook hier kun je weer gebruik maken van Sweek, en het leuke is dat alle soorten tekst zijn toegestaan; verhalen, columns, gedichten, songteksten of scenario’s. Alle voorwaarden en andere belangrijke details vind je op hun site.

Voor een overzicht van alle schrijfwedstrijden in 2018 klik je hier. Wie gaat er aan de slag?

 

Verantwoording foto’s
Anderwereld: https://www.anderwereld-magie.nl/
Write Now: http://www.writenow.nu/

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren