Pagina’s

84 Charing Cross Road

84 Charing Cross Road

Laatst had ik behoefte aan wat feelgood. Boek of film, maakte me niet uit. Maar… Netflix bood alleen bloed en geweld en het boek dat ik dat moment las, ging over hongersnood en overstromingen. Niet dus. Dan maar even een rondje social media doen. En daar kwam ik ’84 Charing Cross Road’ tegen. Een boek met brieven die over boeken gingen. Dat was ‘m! Klein detail: ik moest alleen het boek zelf nog scoren.

Dat was lastiger dan verwacht, want mijn favoriete hangout, oftewel Marktplaats, had het niet. Wel een ander boek van Helen Hanff. Dat leek me ook leuk, maar niet wat ik wilde. Er was wel een film. En toen deed ik iets wat ik anders nooit doe. Ik keek de film. Ik denk dat jullie het wel met me eens zijn als ik zeg dat de meeste boeken veel beter zijn dan hun verfilmingen. Dit was dus wel een dingetje.

 

84 Charing Cross Road

 

Mijn feelgoodfix

Maar wat was ik blij dat ik een uitzondering maakte voor ’84 Charing Cross Road’! Want daar was opeens Anthony Hopkins als ‘leading man’. 30 jaar jonger dan nu. 🙂 Anthony en zijn collega’s stelden me niet teleur. Het is een heerlijke feelgood movie en past perfect in het rijtje Julie & Julia, Love Actually en 4 Weddings and a Funeral. Al 80 keer gezien, maar wat maakt het uit, kom maar door met die popcorn. Genieten.

‘84 Charing Cross Road’ gaat over een Amerikaanse schrijfster die in New York haar favoriete boeken niet kan vinden. Dus vraagt ze per brief (het is 1949) aan een Britse boekhandel of zij haar kunnen helpen. Frank Doel (Anthony Hopkins dus) stuurt haar de boeken per boekenpost de oceaan over. En zo begint er een correspondentie die 20 jaar duurt. Die over boeken gaat, maar beetje bij beetje persoonlijker wordt.

 

Hoe heette ze ook alweer?

Overigens snap ik inmiddels waarom ik Ms. Hanff niet kon vinden op Marktplaats en een andere favoriete webwinkel: www.boekwinkeltjes.nl. Ze heet namelijk Helene en niet Helen. Er blijkt een omnibus te zijn van al haar boeken, die is natuurlijk al besteld, hè?

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a21befe45468_selected-products” products=”1001004001269470,9200000047597266,1002004010949407″ name=”84 charing cross road” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren