Pagina’s

Kringloopwinkel

Behoefte aan een pick me up? Koop boeken. Bij de kringloopwinkel!

Soms heb ik van die dagen (of weken!) die voor geen meter lopen. En dan kan ik mindful in- en uitademen, positief denken of vroeg op bed zo veel als ik wil, maar het is niet genoeg! Zwaarder geschut in de vorm van mijn vrienden Tony’s Chocolonely en Netflix ook al ingezet en nog steeds in een pesthumeur? Hè getver, dan wordt het dus retail therapy… Op dit soort momenten is het van het grootste belang om heel ver uit de buurt te blijven van mijn Bol en Bookdepository verlanglijstjes! Die financiële klap zou drie continenten verderop te horen zijn. De kringloop it is!

 

Kringloopwinkel

 

Na een uurtje tussen de oude boeken door te hebben gesnuffeld kwam ik als herboren weer naar buiten. Niet alleen vond ik een aantal boeken die er uit zagen alsof ze nog nooit waren gelezen, ik kan ook nog eens beginnen in verhalen die mij met klem werden aangeraden door mijn Ogma collega’s.

 

The Go-Between – L.P. Hartley

Ik zei toch in mijn blog over Oranges are not the only fruit dat ik het boek voor school had gelezen en zo verbaasd was over het verhaal. Dat het me totaal niet bekend voorkwam. Ik was dus in de war met deze roman! Ook verplichte kost op de opleiding. Dus The Go-Between ga ik herlezen en ik hoop dat L.P. Hartley mij net zo weet te verrassen als Jeanette Winterson.

The Time-Traveller’s Wife – Audrey Niffenegger

Mirjam haar favoriet! Dat zegt ze tenminste regelmatig tegen mij, om vervolgens te vragen of ik hem nu eindelijk al eens heb gelezen. Tja, na haar vermelding in de boekenlijst over Grote Liefdes werd ik wel nieuwsgierig hoor. En Audrey Niffenegger schreef ook al zoiets moois over mijn favoriete stad…. Tot de herfst zit ik vast goed.

The Cement Garden – Ian McEwan

Atonement is een van mijn favoriete boeken (en films!). Gek genoeg heb ik verder nooit meer iets van McEwan gelezen. The Cement Garden is zijn eerste roman en komt uit de periode waarin hij Ian Macabre werd genoemd. Ik denk dat ik me er wel mee ga vermaken 😉

I was here – Gayle Forman

Waarom kocht ik dit boek? Eigenlijk alleen omdat ik het zo veel tegen ben gekomen op Instagram en omdat het gloednieuw was en maar 1 euro kostte. Bij nader inzien is het waarschijnlijk helemaal niet mijn genre. Aan de andere kant moet je ook eens uit je comfort zone durven te stappen! Het kan in ieder geval mee naar Jolanda, zij zoekt voor haar werk altijd YA/NA boeken waarvan ze denkt dat die bij een bepaalde leerling past.

The Bluest Eyes – Toni Morrison

Een boek dat men in de VS keer op keer in de ban probeert te gooien op scholen. De thema’s liegen er ook niet om; racisme, incest, kindermishandeling. En zo’n bookban heeft op mij een enorme aantrekkingskracht. Verboden fruit beste lezers….

Danseres zonder benen – Clara Asscher-Pinkhof

Danseres zonder benen heb ik ooit eens gelezen toen het bij mijn ouders op zolder lag. Het is helaas inmiddels spoorloos verdwenen en het boek is niet meer in druk. Nu heb ik zelf een exemplaar én ik kon meteen een lezerstip uitproberen! Muffe of sterk ruikende boeken zouden volgens haar opfrissen door ze een uurtje in de vriezer te leggen. Het hielp echt!

Het gezelschap van leugenaars – Karen Maitland

Jaaaaaa, ik ben dol op Karen Maitland! Jolanda ook, zij vond op de boekenbeurs in Roden vorig jaar dit boek in het Engels en las het in recordtempo uit. Ik begin dan ook met het onderste boek van deze fijne stapel nieuwe boeken.

 

Welke titel spreekt jullie het meest aan? En wat is voor jullie een echte pick-me-up?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren