Pagina’s

DIY poezie

DIY Dimwit: Poëzie

Een collega vroeg of ik ook iets met gedichten had. Nou, nee. Althans, ik luister er wel graag naar, maar zelf kan ik helaas niet dichten zonder m’n hemd op te lichten. Of zoiets.

Maar! Er is een manier van dichten die ik wel heel erg tof vind. En waar ik ook best goed in ben. Kijk maar. Wat vind je van deze creatie?

 

DIY poezie

 

Super easy, gewoon met de boeken uit mijn boekenkast. Komen die 200+ boeken toch nog van pas! Ik kwam te veel mooie titels tegen dus nog eentje, om het af te leren.

 

DIY poezie

 

Het Stiftgedicht

En dan is er nog een hele gave dichtvorm, het stiftgedicht. Weleens van gehoord? Deze is ietwat gecompliceerder, hiervoor heb je dus een stift nodig, plus een magazine. Of een krant. Een biebboek zou ik niet nemen.

Met je stift (what’s in a name?) teken je een cirkel op een willekeurige pagina en je gaat strepen. Alles wat overbodig is, streep je weg. Binnen no-time heb je je eigen gedicht gecreëerd, hoe cool is dat? En ben je niet tevreden, dan ligt de rest van de krant nog voor je open.

 

DIY poezie

 

Dit was resultaat van een luie zondagochtend in bed:

Mooi
is het niet
gapende leegtes
een handvol oude gebouwen.
Bulldozers
Een van de grootste misdaden
Uit de geschiedenis
Dwalen door lege straten
De aarde die zijn zonden toedekt
Nederland
gaat richting grauwe winter
Hier is de lente
Dunne zonnestralen
warmen zachtjes
de huid.

Dit was de analoge versie van de gedichten do it yourself, binnenkort de digitale versie!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren